Altra met succes naar nieuw ECD

Altra met succes naar nieuw ECD

Altra, een organisatie voor onderwijs en jeugdhulp, wilde over naar de nieuwe webbased versie van hun Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) en schakelde de hulp in van M&I/Partners om deze implementatie te begeleiden. Ies van Rij heeft als programmamanager van de ECD-implementatie in acht maanden tijd met alle betrokkenen gerealiseerd. 

Programmamanager ECD-implementatie

Altra maakte gebruik van een oudere versie van hun ECD dat van oorsprong eigenlijk een administratief systeem is. De nieuwe webbased versie van het ECD is specifiek gemaakt voor de ondersteuning van het behandelproces. Er is een basisinrichting gebruikt die ook door twee samenwerkende jeugdhulp organisaties wordt gebruikt en die is toegespitst op specifieke processen en cliëntdoelgroepen van Altra. Van Rij kreeg als programmamanager ECD-implementatie de taak dit project tot een succesvol einde te brengen in nauwe samenwerking met interne werkgroepen en de betrokken leveranciers. Hij is aan boord gebracht door zijn specifieke kennis van ICT, verandermanagement en de business. 

Resultaat

De ECD-implementatie is met succes binnen acht maanden doorlopen. De nieuwe werkprocessen van het behandelproces en de zorgadministratie staan én worden ondersteund door het nieuwe ECD met bijbehorende koppelingen. De grootste uitdaging is het naleven en waar nodig verfijnen van de werkafspraken rondom dossier- en tijdregistratie. Om deze uitdaging het hoofd te bieden is een netwerk van inmiddels tien ervaren key-users opgezet die samen met Functioneel Beheer en de directie de uitdagingen en werkafspraken aanpakken.

Emiel van Eijk, directeur Altra ‘Ies bewaakt het overzicht, werkt gestructureerd en weet de goede laag te pakken bij alle betrokkenen door aansluiting te vinden en de details van het project te vertalen naar begrijpelijke taal.’

Altra is een grote instelling voor speciaal onderwijs en jeugd & opvoedhulp in Amsterdam en omstreken. Altra biedt hulp zowel thuis als op school; daar waar die nodig is en het beste werkt. 

Meer informatie?

Wij adviseren u graag welk ECD bij uw organisatie past, hoe u meer rendement kunt halen uit alle data die verzameld wordt en hoe we domotica en E-Health aan het ECD kunnen verbinden.