InteraktContour een ECD dat echt van de zorg is

InteraktContour stond aan de vooravond van de selectie van een nieuw ECD waarmee ze echt een stap in de toekomst wilde zetten. Mirjam Verheijen heeft InteraktContour begeleid bij de selectie en implementatie met een scrum-aanpak.

Selectietraject ECD

Mirjam Verheijen heeft InteraktContour begeleid in het selectietraject van een nieuw ECD. Mirjam heeft vervolgens de projectleidersrol vervuld voor het implementatietraject dat met behulp van een scrum-aanpak uitgevoerd ging worden. Opdrachtgever Egbert den Engelsman (manager Financiën, Informatievoorziening en Huisvesting) bewaakte dat het nieuwe ECD zowel integraal over alle onderdelen van InteraktContour heen werd ingericht maar ook dat het nieuwe ECD echt iets van de zorg is geworden.

Nieuw ECD

De leden van de stuurgroep hebben continu getoetst in hoeverre de ambities overeind bleven in de keuzes die de scrumteams maakte zonder dat verantwoordelijkheid werd overgenomen. Voor onze projectleidersrol betekende dat ook dat we meer in een faciliterende rol zaten in plaats van in een duidelijke sturende rol. Het resultaat mag er zijn! In een half jaar de volledige organisatie over op een nieuw ECD waarbij het eigenaarschap bij de zorg enorm groot was. En de eerste enquête naar de tevredenheid van het nieuwe ECD onder de zorgmedewerkers al na één maand gebruik: een dikke 7.

Een ECD echt van de zorg

Mirjam Verheijen over het proces en resultaat: “Doordat het de opdrachtgever en de stuurgroep echt is gelukt om op lastige momenten de juiste ruimte te bieden aan de scrumteams in plaats van de controle over te nemen en er tegelijkertijd ook te staan als er doorgepakt moest worden, heeft InteraktContour een nieuw ECD dat écht van de zorg is. En dit allemaal ruim binnen de projectkaders die vooraf waren vastgesteld.

Meer informatie?

Voor meer informatie neem contact op met Mirjam! Wij adviseren u graag welk ECD bij uw organisatie past, hoe u meer rendement kunt halen uit alle data die verzameld wordt en hoe we domotica en E-Health aan het ECD kunnen verbinden.

Meer kennis opdoen over ECD

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Altra met succes naar nieuw ECD

Altra, een organisatie voor onderwijs en jeugdhulp, wilde over naar de nieuwe webbased versie van hun Elektronisch Cliënten Dossier en schakelde de hulp in van M&I/Partners om deze implementatie te begeleiden. Ies van Rij heeft als programmamanager van de ECD-implementatie in acht maanden tijd met alle betrokkenen gerealiseerd.

Lees verder
Marente op veilige afstand over naar een nieuw ECD

Marente had het projectplan voor de implementatie van het nieuwe ECD klaarliggen toen de coronacrisis uitbrak. Marente besloot ondanks de crisis toch door te gaan met de implementatie van het ECD. M&I/Partners voert samen met Infozorg en Marente de implementatie online en veilig op afstand uit.

Lees verder

Verbeter de zorg én het contact tussen medewerker en cliënt met nieuwe toepassingen!

Haal meer uit uw ECD