Informatietechnologie & Oncologie: informatie-uitwisseling met Heike Noordzij


Podcast Informatietechnologie & Oncologie

Informatietechnologie en oncologie: hoe gaat dat samen? En wat betekent dat voor de patiënt? In deze serie podcasts legt Matthias Mieth van M&I/Partners de link tussen informatietechnologie en oncologie. Hij gaat in gesprek met behandelaars, techneuten, patiënten en mantelzorgers die met oncologie te maken hebben. Hij gaat in deze gesprekken dieper in op de rol van informatietechnologie bij het bestrijden van kanker.

In de eerste reeks van de podcastserie Informatietechnologie & Oncologie staat Informatie-uitwisseling tussen ziekenhuizen, behandelcentra, patiënten en mantelzorgers centraal. Matthias Mieth gaat met professionals in de zorg in gesprek over informatie-uitwisseling in de oncologische zorgketen. Wat verbaast ze? Wat gaat al goed? En waar lopen ze (soms tot irritatie aan toe) tegenaan? Wat komen ze in het dagelijks leven tegen? En wat zijn mogelijke oplossingsrichtingen?

Wij hopen dat deze gesprekken een inspiratie zijn. Een gezonde zorg is ook onze zorg. 

 

Podcast Informatietechnologie & Oncologie over informatie-uitwisseling met Heike Noordzij, CMIO Van Weel Bethesda

Matthias Mieth in gesprek met Heike Noordzij. Heike vertelt vanuit haar rol als hematoloog en CMIO van het Van Weel-Bethesda ziekenhuis wat een supermarkt te maken heeft met oncologische behandelingen. Verder noemt ze voorbeelden die wellicht gek klinken, maar dagelijks gebeuren. Tot slot geeft ze ideeën over hoe verwijzingen beter schaalbaar opgezet kunnen worden.

Informatietechnologie & Oncologie | Informatie-uitwisseling met Heike Noordzij

 

Podcastserie Informatietechnologie & Oncologie

Volgende week gaat Matthias Mieth in de podcastserie "Informatietechnologie en Oncologie" in gesprek met Judith & Joost. Hoe kijk je naar het ziekenhuis waar je werkt als je er plotseling zelf als patiënt ligt?

 

Volg ons

Op iTunes, Spotify of Soundcloud.Terug naar het overzicht