Werken met architectuur

Werken met architectuur


Alleen het hebben van een architectuurvisie en bijbehorende richtlijnen is niet genoeg. De uitdaging is toepassing in de praktijk. Daarbij zijn processen en werkafspraken nodig die zorgen voor afstemming met andere processen zoals beheer, veranderprojecten en besluitvorming over veranderingen. Anders gezegd, architectuur moet deel uitmaken van de governance of besturing van de informatievoorziening. Uw organisatie moet leren "werken met architectuur". Uw architect(en) dient daarvoor in de positie te zijn om mee te denken en te sturen op de ontwikkelingen in uw ICT en informatiehuishouding. En daarnaast in staat te zijn een concrete en waardevolle bijdrage te leveren.

Sturen met ICT-architectuur

Werken met architectuur betekent dat alle relevante verbeteringen of toevoegingen aan uw informatievoorziening beschouwd worden vanuit de architectuurvisie en uitgangspunten van de organisatie. Per voorstel toetst u of en hoe de verandering past in de bestaande informatievoorziening, op welke onderdelen de verandering effect heeft en of de effecten bijdragen aan de eigen ambities. Een goed beeld van de voorgenomen veranderingen levert zo grip op en de mogelijkheid om te (be)sturen.

Hoe kunnen wij u helpen?

M&I/Partners heeft diverse organisaties in de zorg en overheid geholpen bij het inrichten of verbeteren van dit architectuurproces. Wij hebben een team van ervaren en onafhankelijke architecten die u vakinhoudelijk en organisatorisch kunnen begeleiden.

Meer weten?

Neem contact op met Gert Florijn om samen te onderzoeken hoe we het architectuurproces en de architecten verder op de kaart kunnen zetten.
Maak kennis met

Meer achtergrond over onze architectuurstijl?Relevante case

Bernhoven van functioneel beheer naar strategisch advies

Bernhoven van functioneel beheer naar strategisch advies

Ziekenhuis Bernhoven is bezig met een ingrijpende aanpassing van de manier waarop zorg wordt geleverd. De informatievoorziening speelt daarbij een belangrijke rol. Twee adviseurs van M&I/Partners begeleiden het ziekenhuis in deze digitale transitie.

Lees verder

Meer relevante kennis opdoen

Zijn informatiearchitecten goede bankovervallers?
24-11-2020

Zijn informatiearchitecten goede bankovervallers?

Lees meer
Angst voor architectuur
18-06-2018

Angst voor architectuur

Lees meer