Werken met architectuur

Werken met architectuur


Alleen het hebben van een architectuurvisie en richtlijnen is niet genoeg. Ze dienen ook toegepast te worden. Dit heet ook wel "werken met architectuur". Om met architectuur te werken heeft u processen nodig die dit ondersteunen en afstemmen met de andere processen zoals beheer, projecten en besluitvorming over verandering. Uw architect(en) dient daarvoor in de positie te zijn mee te denken en te sturen op de ontwikkelingen in uw ICT en informatiehuishouding. En in staat te zijn daar ook een concrete en waardevolle bijdrage aan te leveren.

Sturen met ICT-architectuur

Werken met architectuur betekent dat alle relevante verbeteringen of toevoegingen aan uw informatievoorziening getoetst worden aan de architectuurrichtlijnen en uitgangspunten van de organisatie. Per voorstel toetst u of de verandering past in de bestaande informatievoorziening en op welke onderdelen het effect heeft, zodat u de verandering volledig in beeld heeft. Dit levert grip op en de mogelijkheid om te (be)sturen. Ook krijgt een duidelijk beeld in welke context de verandering optreedt en langs welke richtlijnen de verandering moet worden ontwikkeld.

M&I/Partners heeft veel klanten geholpen bij het inrichten of verbeteren van dit architectuurproces. Wij leveren ervaren en onafhankelijke architecten die u vakinhoudelijk en organisatorisch kunnen begeleiden. Wij zetten samen met u het proces en de architect op de kaart en leren uw organisatie hiermee om te gaan.
Maak kennis met

Meer achtergrond over onze architectuurstijl?Relevante case

Bernhoven van functioneel beheer naar strategisch advies

Bernhoven van functioneel beheer naar strategisch advies

Ziekenhuis Bernhoven is bezig met een ingrijpende aanpassing van de manier waarop zorg wordt geleverd. De informatievoorziening speelt daarbij een belangrijke rol. Twee adviseurs van M&I/Partners begeleiden het ziekenhuis in deze digitale transitie.

Lees verder

Meer relevante kennis opdoen

Zijn informatiearchitecten goede bankovervallers?
24-11-2020

Zijn informatiearchitecten goede bankovervallers?

Lees meer
Angst voor architectuur
18-06-2018

Angst voor architectuur

Lees meer