Overzicht informatievoorziening

Overzicht informatievoorziening


Heeft u uw bestaande informatiehuishouding goed in beeld? Heeft u overzicht van de gegevens en applicaties waar het écht om gaat? Hoe die applicaties samenhangen? Wie er gebruik van maken? En wat de koppelvlakken zijn naar andere organisaties? Heeft u daarbij inzicht in lopende en geplande veranderingen? En van knelpunten en risico’s die nu en straks spelen?

Informatievoorziening in kaart

De antwoorden op deze vragen zijn in veel organisaties niet of slechts deels beschikbaar. Vaak zijn er wel applicatielijsten beschikbaar, maar daarmee heeft u nog geen echt, hanteerbaar overzicht. Een overzichtelijke “landkaart” met een realistische en toegankelijke weergave van de dagelijkse praktijk helpt u uw weg te vinden in uw informatiehuishouding.

Met deze kaart in de hand kunt u de organisatie laten zien waar u staat en samen een route naar de toekomst uitstippelen. Een passende ICT-strategie, een realistisch informatieplan, een bestuurbaar project- en applicatieportfolio, een haalbare manier van samenwerken: zonder voldoende begrip en gedeeld beeld van de uitgangssituatie wordt beslissen over deze onderwerpen al snel gokken.

Hoe kunnen wij u helpen?

M&I/Partners helpt u overzicht te krijgen van uw bestaande applicatielandschap. Met medewerkers uit de verschillende geledingen van uw organisatie brengen wij  visueel kaart welke applicaties het primaire proces ondersteunen, hoe die applicaties worden gebruikt, wat de interne en externe afhankelijkheden zijn en waar risico’s en verbeterkansen liggen. Door een toegankelijke vormgeving zijn de platen een goede basis voor strategieoverleg, planvorming en portfoliomanagement.

Meer weten?

Heeft u behoefte aan een goed inzicht in uw huidige informatievoorziening? Neem contact op met Matthijs Maat om te bespreken hoe uw landkaart er uit zou kunnen zien.
Maak kennis met

Meer achtergrond over onze architectuurstijl?Relevante case

Bernhoven van functioneel beheer naar strategisch advies

Bernhoven van functioneel beheer naar strategisch advies

Ziekenhuis Bernhoven is bezig met een ingrijpende aanpassing van de manier waarop zorg wordt geleverd. De informatievoorziening speelt daarbij een belangrijke rol. Twee adviseurs van M&I/Partners begeleiden het ziekenhuis in deze digitale transitie.

Lees verder

Meer relevante kennis opdoen

Zijn informatiearchitecten goede bankovervallers?
24-11-2020

Zijn informatiearchitecten goede bankovervallers?

Lees meer
Angst voor architectuur
18-06-2018

Angst voor architectuur

Lees meer