Matthijs Maat

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde M&I’ers. Met ieder een eigen expertise, eigenschappen, overtuiging, voorkeur en achtergrond maar een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector.
Mijn werkwijze kenmerkt zich door zorgvuldigheid en kwaliteit. Ik treed op een vriendelijke, rustige manier in contact. Door mijn analytisch vermogen en brede kennis kan ik snel complexe situaties eigen maken. Ik zoek daarbij samenwerking en heb veel aandacht voor anderen, maar ik heb ook een duidelijke eigen visie die ik helder over kan brengen. Ik combineer een brede kennis van IT met een diepgaande kennis van (product)kwaliteit en architectuurbeschrijvingen en heb veel ervaring met het uitvoeren van beoordelingen in politiek gevoelige omgevingen. Ik ben open, objectief en oplossingsgericht.

Opdrachten waar ik trots op benTerug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

Data krijgt een steeds belangrijkere plek in de informatievoorziening van organisaties. De specifieke kennis van dataspecialisten én de brede blik van architecten op de werking en kwaliteit van de informatievoorziening als geheel zijn allebei nodig. Nog te weinig organisaties besteden expliciet aandacht aan het samenbrengen van beide werelden. Gevolg is dat veel data-initiatieven blijven hangen in de experimenteerfase en dat implementatie en inproductiename achterblijven.

Lees verder

Terwijl digitalisering steeds belangrijker wordt voor organisaties, tonen nog altijd veel te veel bestuurders wel héél weinig interesse in ICT. Diep technologisch inzicht is echt niet nodig, benadrukken Matthijs Maat en Antoon van Luxemburg. Aan de hand van 9 ICT-vragen kan een  bestuurder de broodnodige kennis opdoen waarmee hij digitalisering in zijn organisatie op zijn minst kan begrijpen en dus beter kan sturen.

Lees verder