ICT-architectuurreview

ICT-architectuurreview


Architectuur is een belangrijk instrument bij het veranderen van organisaties en bij een digitale transformatie. Omdat met het daadwerkelijk doorvoeren van grote (ICT) veranderingen veel geld, tijd en aandacht is gemoeid, ligt het voor de hand de toekomstplannen onafhankelijk te toetsen. Gaat de architectuuroplossing tegemoet komen aan de doelen en concrete eisen? Is de oplossingsrichting realistisch en haalbaar? Zijn er alternatieven denkbaar? Waar liggen de belangrijkste risico's? Moeten we dit überhaupt wel willen?

Beoordeling van uw architectuur

Onze onafhankelijke beoordeling van uw applicatiearchitectuur geeft u inzicht in uw volledige applicatielandschap. Hierdoor kunt u weloverwogen beslissingen nemen om uw digitale strategie te verwerkelijken en uw applicatielandschap naar een hoger niveau te brengen. Ook als een verandering of ICT-project al ingezet is, is het nuttig om een architectuurreview of assessment uit te voeren. Bijvoorbeeld om te kijken of de ontwikkelende ICT-architectuur nog in voldoende mate tegemoet komt aan de oorspronkelijke doelstellingen. Een architectuurreview levert nuttige bevindingen en conclusies (zoals kansen en risico's) én een concreet advies over het eventueel bijstellen van de ingezette verandering.

Hoe kunnen wij u helpen?

M&I/Partners beschikt over ervaren ICT-architecten, die in verschillende rollen betrokken zijn geweest bij grote ICT-projecten en verander- en realisatietrajecten. Zij zijn in staat om een specifieke digitale architectuur snel te doorgronden en de haalbaarheid en risico's in te schatten. Als onafhankelijk ICT- adviesbureau heeft M&I/Partners veel ervaring met het uitvoeren van beoordelingen van architecturen en andere ICT-producten, ook in een politiek gevoelige context.

Meer weten?

Bent u benieuwd of uw architectuur nog voldoet en past bij uw huidige koers? Neem contact op met Gert en verken de mogelijkheden.
Maak kennis met

Meer achtergrond over onze architectuurstijl?Relevante case

Havenbedrijf Amsterdam inrichting informatiearchitectuur

Havenbedrijf Amsterdam inrichting informatiearchitectuur

Havenbedrijf Amsterdam vroeg M&I/Partners inzicht te geven in het applicatielandschap, de informatiestromen en onderliggende infrastructuur. Eric Rijnboutt heeft een start gemaakt met de opbouw van de informatiearchitectuur. Met als resultaat een set 'praatplaten' die de organisatie inzicht geeft in de huidige informatievoorziening.

Lees verder

Meer relevante kennis opdoen

Zijn informatiearchitecten goede bankovervallers?
24-11-2020

Zijn informatiearchitecten goede bankovervallers?

Lees meer
Angst voor architectuur
18-06-2018

Angst voor architectuur

Lees meer