Sinds VIPP-regelingen, transformatiegelden en de IZA-regioplannen zijn opgesteld schieten de dataplatforms, zorginfrastructuren en andere initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Op deze platforms kunnen zorginstellingen en andere organisaties samen informatie uitwisselen voor zorg en secundair gebruik van data, bijvoorbeeld onderzoek. Maar welk platform sluit het best op jouw regio of organisatie aan? 

Afgelopen 12 juni 2024 bespraken we een aantal van deze platforms en zorginfrastructuren met:

We gingen met hen in gesprek tijdens het World Café: onze vragen, jullie invulling (van de deelnemers). Daarnaast vulden de leveranciers een factsheet in om een overzicht te creëren over hun oplossingen in gegevensuitwisselingen in de regio. Hieronder vind je de presentatie van die dag. Zo kan je alles nog eens rustig terugkijken en eventueel delen met collega’s.

Bekijk hier de presentatie

afbeelding-van-whatsapp-op-2024-06-12-om-15-28-22-d77f459e.jpg   afbeelding-van-whatsapp-op-2024-06-12-om-15-28-24-aba50aa1.jpg

afbeelding-van-whatsapp-op-2024-06-12-om-15-28-25-d6083a58.jpg   afbeelding-van-whatsapp-op-2024-06-12-om-15-28-24-b2e73798.jpg

We onderzochten samen de vragen die in de regio’s spelen aan de hand van een aantal use cases, zoals capaciteitsplanning en thuismonitoring. Uit deze gesprekken haalden we een aantal beelden op die we met jou willen delen. Je kunt deze eventueel ook gebruiken voor gesprekken in de eigen regio’s en organisaties.

De volgende uitgangspunten bij regiosamenwerking blijven belangrijk:

def-visual-1-succesfactoren-voor-samenwerking.png

In de gesprekken tussen organisaties en leveranciers kwam de oproep naar voren om meer aan elkaar te laten weten wat er nodig is. Bespreek de werkprocessen in de regio die je wil laten ondersteunen met informatievoorziening. Wat zijn knelpunten, met name voor zorgverleners, wat kan makkelijker, waar moet de ondersteuning uitgebreid worden? Als leveranciers en zorgorganisaties hun knelpunten en oplossingen naast elkaar leggen, dan komen er mooie conclusies, concrete voorstellen voor verbetering en is er meer duidelijkheid over de keuzes die gemaakt kunnen worden.

def-visual-2-leveranciers-en-klanten-in-gesprek.png

Daarnaast is er tijdens de bijeenkomst veel gelegenheid geweest om met elkaar van gedachten te wisselen. We haalden interessante punten op waar we verder mee kunnen. We zullen in gesprek gaan met leveranciers, beleidsmakers, zorgorganisaties en regionale samenwerkingsverbanden en we nodigen jou uit om dat ook te doen. Deel met ons de nieuwe inzichten die jij opdeed, zodat wij ze kunnen toevoegen aan deze pagina.

def-visual-3-soundbites.pngKennis is er om te delen!

De ontwikkelingen rondom PGO’s gaan snel. Dit maakt het een uitdaging om de PGO-vergelijker up-to-date te houden en u te voorzien van correcte en volledige informatie. Wij hebben gekozen de PGO-vergelijker offline te halen. Wel blijven we onze kennis delen rondom dit thema.

Lees verder