In de snel veranderende wereld van de gezondheidszorg staan we voor grote uitdagingen. De zorgvraag neemt toe, er is een tekort aan personeel en financiële middelen zijn beperkt. Om de zorg van morgen goed, toegankelijk en betaalbaar te houden, is het Integraal Zorgakkoord (IZA) opgesteld. Dit akkoord stimuleert regionale samenwerking, waarbij ziekenhuizen een belangrijke rol spelen. 

Ziekenhuizen bevinden zich in een digitale transformatie en initiëren diverse programma’s. Denk aan de polikliniek van de toekomst, de juiste zorg op de juiste plek, waardegedreven zorg en nieuwbouwprojecten. 

Een belangrijke vraag is welke proceswijzigingen en digitale toepassingen daadwerkelijk bijdragen aan de uitdagingen die we tegenkomen. Hoe zorgen we dat digitalisering waarde toevoegt? Hoe ga je als ziekenhuis en ICT-afdeling om met een steeds complexer landschap en de groei in digitale middelen?  En hoe zorgen we ervoor dat nieuwe (digitale) processen beheersbaar, betaalbaar en logisch blijven voor zowel de patiënt als de zorgverlener?  

Hoe kunnen wij u helpen? 

Met onze expertise in de zorg, digitalisering en verandermanagement helpen wij u de volgende stap te zetten in deze uitdagende veranderopgave. Samen werken we aan een duurzame toekomst voor de gezondheidszorg. Onze aanpak kenmerkt zich door ambitieus realisme en nauwe samenwerking met u en uw team. Op die manier blijft de kennis in uw organisatie en kunt u zelf verder bouwen.  

Wij adviseren, begeleiden en ondersteunen onze opdrachtgevers onder meer met: 

 • Opstellen van een digitale strategie, zowel voor uw ziekenhuis als voor de regio. 
 • Opstellen van een transformatieplan dat vereist is voor een IZA-aanvraag 
 • Project- en programmamanagement, zoals het fungeren als kwartiermaker voor digitale zorg, het begeleiden van het programma 'polikliniek van de toekomst', het harmoniseren van polikliniekprocessen, de implementatie en opschaling van digitale toepassingen, en het optimaliseren en benutten van het EPD 
 • Advies en expertise over diverse relevante ontwikkelingen zoals:
  - inzet PGO’s;
  - digitale voordeur: hoe houden we het logisch voor patiënt en zorgverlener;
  - regionale samenwerking;
  - e-healthtoepassingen.
 • Ontwikkelen van digitaal leiderschap door masterclasses voor zorgmanagers, CMIO’s en CNIO’s.

Digitale transformatie voor duurzaam goede en toegankelijke zorg

Neem vrijblijvend contact met ons op. Of kijk hier voor relevante blogs en cases over dit onderwerp.Wil jij bijdragen aan een betere zorg en overheid?

 

Ontdek jouw mogelijkheden bij M&I/Partners. Samen maken we het verschil en bouwen we aan maatschappelijke oplossingen die mensen écht vooruithelpen.

Ontdek jouw carrièremogelijkheden

Kennis is er om te delen!

Hoe ziet de zorg van morgen er in 2030 uit? Collega’s Aukje Houben en Saskia Meijer gingen in gesprek met Lonneke van Reeuwijk, eindverantwoordelijk transitiedirecteur polikliniek (“domeineigenaar”) bij het UMC Utrecht, over de transitie op de polikliniek en het programma ‘De Zorg van morgen’ in het UMC Utrecht.

Lees verder