Melissa van den Berge

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde M&I’ers. Met ieder een eigen expertise, eigenschappen, overtuiging, voorkeur en achtergrond maar een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector.
Ik ben een doelgerichte, enthousiaste en harde werker die uitdagingen niet snel uit de weg gaat. Mede door mijn nieuwsgierige en leergierige karakter ben ik altijd op zoek naar manieren om mij verder te kunnen ontwikkelen. Dit doe ik het liefst op een gestructureerde en proactieve manier, waarbij ik mijn taken en tijd goed organiseer. In mijn studies heb ik veel kennis opgedaan over onderwerpen zoals organisatie en optimalisatie van de (ziekenhuis)zorg en welke rol technologie hierbij kan spelen. In diverse onderzoeken heb ik deze kennis al toe kunnen passen in de praktijk en ik verheug me om deze praktische ervaring uit te breiden in mijn tijd bij M&I/Partners.Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

Voor het vijfde jaar op rij blijven de ICT-kosten ten opzichte van de omzet gelijk (5,7%). Hierdoor dreigt de ontwikkeling van ICT tot stilstand te komen, terwijl dit een belangrijk onderdeel is van de noodzakelijke transitie naar passende zorg op de juiste plek, in afstemming met de patiënt. Tegelijkertijd wordt de financiële ruimte die ziekenhuizen in de praktijk hebben voor deze transitie steeds meer beperkt door stijgende kosten van exploitatie, personeel en lifecycle management. Dit blijkt uit de jaarlijkse ICT Benchmark Ziekenhuizen van M&I/Partners.

Lees verder

Sinds 2021 is het aantal raden van toezicht met een specifiek lid voor digitalisering en ICT verdubbeld naar 25%. Digitaliserings- en ICT-vraagstukken staan echter nog niet structureel op de agenda, terwijl de urgentie van digitalisering juist toeneemt door het Integraal Zorgakkoord en arbeidsmarktproblemen. Dat blijkt uit onderzoek van M&I/Partners onder 59 raden van toezicht van Nederlandse zorgorganisaties.

Lees verder