eHealth

Wij verbinden digitale systemen om bij te dragen aan de zelfredzaamheid van patiënten/cliënten en aan een efficiënte bedrijfsvoering.


eHealth is een onmisbaar onderdeel van de zorg geworden. Voor ons staat eHealth voor vernieuwende digitale toepassingen in de zorg: denk aan portalen, websites, videoconsulten, het zelf meten, zorgrobots en, apps. eHealth ondersteunt de ambities van zorgorganisaties voor juiste zorg op de juiste plek, het gebruik van PGO’s en ambities op het gebied van telemonitoring. Wij verbinden digitale systemen met elkaar om bij te dragen aan de zelfredzaamheid van patiënten/cliënten en aan een efficiënte bedrijfsvoering. Wij zetten daarbij onze kennis in van de zorgsector, de noodzakelijke technologie en de relevante veranderkunde. 

De eHealthreis: een praktische gids naar succes

eHealth is nooit een doel op zich. De aangeboden functionaliteit van leveranciers lijkt nog zo mooi, maar het is van uitermate belang om vast te stellen waarvoor eHealth moet worden ingezet. Wat is het doel? Wat is anders na de implementatie? Wat speelt er al aan relevante ontwikkelingen in de organisatie? Is er voldoende zicht op wat de plannen betekenen voor de medewerkers en patiënt/cliënt? Is er budget? Wat zijn de verdere mogelijkheden en onmogelijkheden? Dit zijn mooie vragen om samen te verkennen en te beantwoorden. Onze eHealthreis helpt hierbij. 

illustratie-e-health-v1-1.jpg

Is de stip op de horizon eenmaal vastgesteld. Dan bepalen we samen hoe de route ernaar toe verloopt. Tot slot gaan we aan de slag met de realisatie van de routekaart en de nadere uitwerkingen in projecten. 

Hoe kunnen wij u helpen?

Bijna 40 jaar zijn wij betrokken bij uiteenlopende informatievraagstukken. De vraagstukken zijn veranderd, maar onze visie niet: bijdragen aan impactvolle digitalisering en ICT om het werk in de zorg en het effect van zorg te verbeteren.

M&I/Partners heeft een team met ervaren adviseurs en programmamanagers die de zorg rondom eHealth kennen, die kennis hebben van gegevensuitwisseling, applicaties, subsidies, VIPP-programma’s en wetgeving. Zij hebben ervaring met het selecteren en toepassen van onder andere patiëntportalen, platformen, PGO’s en de veranderkundige kant van eHealth. Wij adviseren, begeleiden en ondersteunen u bij het:

  • organiseren van inspiratiesessies rondom het thema eHealth.
  • adviseren over een passende eHealthstrategie
  • implementeren van eHealthtoepassingen en inrichten van de daarbij passende processen en ICT. Daarbij hebben wij ook nadrukkelijk oog voor opschaling en borging;
  • opzetten van een werkende informatievoorziening ten behoeve van eHealth;
  • begeleiden bij subsidieverstrekkingen. 

Meer informatie of vragen over eHealth?

Wilt u eHealth inzetten voor de realisatie van de ambities en doelstellingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
eHealth in uw organisatie tot een succes maken?

De 'eHealthreis: een praktische gids naar succes' geeft u stapsgewijs korte en duidelijke antwoorden.

Naar de eHealthreis

Relevante cases

Mobiele patiëntgastvrijheid bij het AVL

Het Antoni van Leeuwenhoek wil nog beter aansluiten bij de wensen en mogelijkheden voor patiënten. M&I/Partners heeft samen met het AVL een marktverkenning begeleid waarin een gezamenlijke visie is ontwikkeld voor de vervanging van de bedside terminals.

Lees verder
E-health implementeren bij Altrecht in crisistijd

Sinds 2008 past Altrecht e-health toe als onderdeel van de behandeling. Altrecht schakelde hulp in van M&I/Partners e-health binnen de organisatie verder te laten groeien. In februari is M&I/Partners gestart om het gebruik van e-health te laten groeien waarbij de focus lag op het behalen van de VIPP-GGZ C1 doelstellingen.

Lees verder

Kennis is er om te delen!

Digitale zorg is niet meer weg te denken. Het kan een efficiënte vorm van contact met de zorgverlener zijn, waarbij meer zorg-op-maat en zorg op de juiste plek mogelijk is. De praktische uitvoering en toepassing van waardevolle digitale zorg blijkt vaak nog een uitdaging. Want hoe maak je digitale zorg waardevol? M&I/Partners brengt je met de digitale zorgreis in drie stappen naar waardevolle digitale zorg.

Lees verder