CIO-Platformbijeenkomst: de belofte van gepersonaliseerde zorg

17 oktober 2018 - 15:00 - 17 oktober 2018 - 19:00
Zeist

Aanmelden

Wij organiseren woensdag 17 oktober 2018 een CIO-platformbijeenkomst in het teken van de belofte van gepersonaliseerde zorg. Hoe gaan partijen in het zorgveld hiermee om? Welke aanpak is volgens hen succesvol en wat kunnen we leren van ervaringen in de praktijk? Bent u er ook bij? Meld u tijdig aan, er is een beperkt aantal plaatsen.

Persoonlijke zorg is een adagium binnen zorginstellingen. Wat begon als een extra, is inmiddels noodzaak geworden. Welke belofte kent ‘gepersonaliseerde zorg’ in de praktijk? Transparantie over zorgprestaties voor patiënten, druk op tarieven, beleid van zorgverzekeraars, nieuwe technologieën en de veelheid van diagnostische gegevens maken dat gepersonaliseerde zorg onontkoombaar is. Gepersonaliseerde zorg vraagt om samenwerking door zorginstellingen, patiënten en verzekeraars. Uitwisseling en inzet van patiëntinformatie en gestroomlijnde processen zijn randvoorwaardelijk. Hoe gaan partijen in het zorgveld hiermee om? Welke aanpak is volgens hen succesvol en wat kunnen we leren van ervaringen in de praktijk?

Programma

15.00 - 15.30 uur Inloop & ontvangst
15.30 - 15.40 uur Opening door Antoon van Luxemburg, van M&I/Partners
15.40 - 16.10 uur De juiste zorg, op de juiste plaats en het juiste moment
16.10 - 16:40 uur Focus op de client
16:40 - 17.10 uur Next level in zorg voor kinderen met kanker
17.10 - 17.30 uur Plenaire discussie o.l.v. Jan Houben, van M&I/Partners
17.30 - 19.00 uur Afsluiting met borrel & buffet


De juiste zorg, op de juiste plaats en het juiste moment
Henk Gerla, lid Raad van Bestuur zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid maakt zich sterk voor de juiste zorg, op de juiste plaats en het juiste moment. Dit doet zij in samenspraak met verzekerden én zorgprofessionals. Om zowel de individuele zorgvraag van verzekerden kwalitatief goed in te vullen als de zorg daarbij betaalbaar te houden, is de gezamenlijke verantwoordelijkheid. Welke aanpak past Zorg en Zekerheid toe om deze belofte aan haar verzekerden en de maatschappij in te lossen? Henk Gerla (voorheen bestuurder bij LUMC, Sint Franciscus Gasthuis én Thuiszorg Rotterdam) kent de wereld van zorginstellingen van binnenuit. Welke succesformule zet hij in om de missie van Zorg en Zekerheid te realiseren?

Focus op de cliënt
Ellen Maat, directeur Strategie Kwaliteit & Innovatie bij Cordaan
Iedereen helpen, van jong tot oud, langdurig of kortstondig. Dit is de belofte van Cordaan. Cordaan zet in op een brede doelgroep in de care en past daarbij met succes innovatieve technologieën toe. Recent startte Cordaan zelfs met het AMC een ‘mini-ziekenhuis’ voor ouderen. Lukt het in de praktijk om iedereen passende zorg te bieden en welke eisen aan informatievoorziening en -uitwisseling stelt dat? Ellen Maat neemt u mee in de wereld van Cordaan. Met haar ervaring in landelijke trajecten, interim-directeur voor NICTIZ en diverse commissariaten is ze als CIO nu opdrachtgever voor een Cordaan-breed ECD.

Next level in de zorg voor kinderen met kanker
Richard Kamman, Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte. Ouders en zorgprofessionals zijn meer dan tien jaar geleden het initiatief gestart voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum. Hun missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Nauwe samenwerking tussen zorg en research leidt tot meer genezing van kinderen met kanker. Met minder nadelige effecten op latere leeftijd. Op 18 mei 2018 betrok het Prinses Máxima Centrum haar nieuwe gebouw. Alle zorg en research voor kinderen met kanker zijn gebundeld in één topcentrum.

Voor wie?

M&I/Partners biedt al diverse jaren met succes een interessant CIO-platform om brandende zorg- en digitaliseringsvraagstukken onder de aandacht te brengen. De CIO-platformbijeenkomst is specifiek bestemd voor vertegenwoordigers van zorgaanbieders, te weten leden Raad van Bestuur, CIO's, informatiemanagers en hoofden ICT.

Wij ontvangen u graag bij ons in Zeist: Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist.

Terugblik


Naar het overzicht