Masterclass: ICT in de boardroom in de zorg

5 juli 2024 - 09:30 - 5 juli 2024 - 16:30
Zeist

Aanmelden

ICT en technologie zijn niet meer weg te denken binnen zorgorganisaties. Het belang van intern toezicht op en de kennis van technologie en ICT nemen hierdoor toe. Hoe krijgt u er als toezichthouder of bestuurder meer grip op? Hoe borgt u ICT in uw organisatie, binnen uw Raad van Bestuur en uw Raad van Toezicht?

Ontwikkelingen als zorginnovatie, zorgtransformatie, regiosamenwerking, zorg op de juiste plek, e-health en datagedreven werken zijn niet mogelijk zonder de passende ICT-voorzieningen. Een goede inzet van technologie maakt het verschil in de kwaliteit van de zorg en de positie van uw zorginstelling. Ook als toezichthouder en bestuurder in de zorg is het noodzakelijk de juiste dialoog te voeren over ICT en digitalisering. Hoe draagt u als bestuurder bij aan zorginnovatie? Bij welke applicaties en ontwikkelingen sluit u aan?

Wat brengt deze masterclass u?

 • Inzicht in actuele digitale ontwikkelingen, met name in de zorg.
 • Bewustwording waar u staat met uw organisatie op het gebied van technologie en ICT.
 • Zicht op ontwikkelingen, trends en buzzwords en kunnen onderscheiden welke passend zijn voor uw zorginstelling.
 • Bewustwording op welke wijze het bestuur de succesvolle toepassing van ICT en technologie in het zorgproces kan sturen en begeleiden, inclusief het implementeren van (grootschalige) innovaties.
 • Een raamwerk van vragen die u als toezichthouder en bestuurder kunt stellen over ICT, ook als u niet beschikt over alle inhoudelijke kennis.
 • Herkenning van de risico's en signalen en opties om te anticiperen op deze mogelijke risico's.

Data

Voorjaar 2024:

 • Vrijdag 5 juli: met Prof. dr. Lineke Sneller RC en drs. Jan Houben

Kosten & facturatie

De kosten voor deze masterclass bedragen € 750 exclusief btw. Dit is inclusief faciliteiten, materialen en lunch. Deze kosten worden voorafgaand aan de masterclass gefactureerd met een betaaltermijn van twee weken.

Praktische informatie

 • Voor toezichthouders, commissarissen en bestuurders in de zorg.
 • Eendaagse masterclass van 09:30 uur tot 16:30 uur.
 • Ongeveer 8 tot 10 deelnemers.
 • Kosten deelnemer: € 750,- excl. btw, inclusief lunch.
 • 6 PE-punten op basis van volcontacturen.
 • Voor deze masterclass gelden de algemene voorwaarden voor masterclasses van M&I/Partners.

Deze masterclass wordt verzorgd door

Prof. dr. Lineke Sneller RC, hoogleraar IT Value bij Nyenrode Business University. Naast haar werk bij Nyenrode is Lineke lid van de Raad van Commissarissen van Achmea, ProRail, Infomedics en Van Wijnen. Verder is ze lid van adviesraden van het UWV en het IIA, In de afgelopen jaren heeft Lineke diverse CIO- en directieposities bekleed, bij Vodafone, Tele2 en InterfaceFLOR. In 2010 werd zij CIO of the Year.

Lineke Sneller Prof. dr. Lineke Sneller RC, Hoogleraar IT Value bij Nyenrode Business University

Drs. Jan Houben, partner bij M&I Partners.Strategisch adviseur, sparringpartner en coach voor Raden van Bestuur en directie. Jan is expert op het gebied van strategische transformatieprocessen van zorg-organisaties met een focus op ICT. Hij kijkt naar strategische vernieuwingen vanuit de boarddynamiek: Hoe werkt het écht aan de top? Jan begeleidt besturen van bv. ziekenhuizen om de kwaliteit van besluitvorming bij complexe vraagstukken te verhogen. Jan is coach van CIO’s, bestuurders en teams.

Jan Houben Drs. Jan Houben - Associate Partner 


Naar het overzicht


Meld u aan voor de masterclass 'ICT in de boardroom in de zorg'.


Krijg in een dag de noodzakelijke kennis, praktische tips en inzichten voor bestuurders en toezichthouders in de zorg.Het belang van goede ICT is van levensbelang voor ziekenhuizen.

 

Zonder digitalisering red je het niet meer. Kennis van technologie en ICT moet ook geborgd zijn in de raad van toezicht.

Lees de aanbevelingen