Maak digitale zorg waardevol

Maak digitale zorg waardevol


13 apr
Nog 1 dagen
13 april 2021 - 12:00 - 13 april 2021 - 13:30
Online bijeenkomst

M&I/Partners organiseert op dinsdag 13 april van 12.00 – 13.30 uur de online bijeenkomst over 'Maak digitale zorg waardevol'. Esther Barsom (arts-onderzoeker en voormalig projectcoördinator videobellen bij het Amsterdam UMC) en Martine Breteler (Technisch Geneeskundige en projectleider telemonitoring bij het UMC Utrecht) delen hun ervaringen en successen. Bent u er ook bij?

Online bijeenkomst - Maak digitale zorg waardevol

Digitale zorg is niet meer weg te denken. Het kan een efficiënte vorm van contact met de zorgverlener zijn, waarbij meer zorg-op-maat en zorg op de juiste plek mogelijk is. De coronacrisis heeft nog duidelijker gemaakt hoe waardevol de inzet van digitale zorg is. Behandelaren en patiënten zijn de afgelopen maanden in korte tijd vertrouwd geraakt met beeldbellen. Ook starten er steeds meer initiatieven om continue monitoring op afstand te gebruiken. Door de monitoring kan achteruitgang vroegtijdig worden herkend, en kunnen (covid-19) patiënten thuis worden behandeld die voorheen opgenomen moesten worden in het ziekenhuis.

De praktische uitvoering ervan blijkt vaak nog een uitdaging. Want hoe maak je digitale zorg waardevol? Wat zijn de succesverhalen, uitdagingen en geleerde lessen? Dinsdag 13 april delen Esther Barsom (arts-onderzoeker en voormalig projectcoördinator videobellen bij het Amsterdam UMC) en Martine Breteler (Technisch Geneeskundige en projectleider telemonitoring bij het UMC Utrecht) hun ervaringen en  successen. Aan het eind van deze bijeenkomst delen wij concrete handvatten om stappen te zetten en digitale zorg meer waardevol te maken.

  • Continue monitoring van vitale functies op verpleegafdelingen en bij patiënten thuis
    Martine Breteler, Technisch Geneeskundige en projectleider telemonitoring in het UMC Utrecht
    Monitoren op afstand heeft een vlucht genomen in de Covid-19 pandemie. Dit is onder meer te zien in de ontwikkelingen die bij het UMC Utrecht teweeg zijn gebracht. Door de monitoring kan achteruitgang vroegtijdig herkend worden en kunnen Covid-patiënten thuis worden behandeld die voorheen opgenomen moesten worden in het ziekenhuis. Zowel op technisch gebied als organisatorisch gebied zijn de nodige hobbels overwonnen. Met haar werkervaring bij Luscii en het promotieonderzoek gericht op monitoring op afstand heeft Martine het traject van idee tot praktijk gevolgd. Martine gaat met ons in gesprek over de uitdagingen en mogelijkheden om telemonitoring waardevol in te zetten.
  • Videoconsult ten onrechte nog weinig gebruikt
    Esther Barsom, arts-onderzoeker en voormalig projectcoördinator videobellen bij het Amsterdam UMC
    In 2018 schreef Esther een artikel in het Medisch contact waarin wordt geconstateerd dat videoconsulten ten onrechte nog weinig wordt gebruikt. Esther is vanaf het begin van het gebruik van videobellen in het Amsterdam UMC betrokken geweest bij de implementatie. Ze heeft meerdere onderzoeken gedaan naar de behoefte van zowel de patiënt als de zorgverlener. Inmiddels is, mede dankzij corona, het gebruik van videobellen sterk gestegen. Ook zijn er verschillende maatregelen genomen om patiënten en zorgverleners beter te ondersteunen, zoals de inzet van het zogenoemde ‘sneakerteam’ en een digitaal patiënten loket. Esther Barsom gaat met ons in gesprek over het opschalen van videobellen.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor innovatiemanagers, ICT-managers, CIO’s, zorgmanagers, unitmanagers, regiodirecteuren, CMIO’s en CNIO’s in ziekenhuizen.Nu aanmelden


Als u tot de juiste doelgroep behoort ontvangt u van ons in een definitieve bevestiging de link naar de online bijeenkomst.