Maak digitale zorg waardevol

13 april 2021 - 12:00 - 13 april 2021 - 13:30
Terugblik event

Online bijeenkomst met als onderwerp 'Maak digitale zorg waardevol'. Esther Barsom (arts-onderzoeker en voormalig projectcoördinator videobellen bij het Amsterdam UMC) en Martine Breteler (Technisch Geneeskundige en projectleider telemonitoring bij het UMC Utrecht) deelden hun ervaringen en successen.

Online bijeenkomst - Maak digitale zorg waardevol

Digitale zorg is niet meer weg te denken. Het kan een efficiënte vorm van contact met de zorgverlener zijn, waarbij meer zorg-op-maat en zorg op de juiste plek mogelijk is. De coronacrisis heeft nog duidelijker gemaakt hoe waardevol de inzet van digitale zorg is. Behandelaren en patiënten zijn de afgelopen maanden in korte tijd vertrouwd geraakt met beeldbellen. Ook starten er steeds meer initiatieven om continue monitoring op afstand te gebruiken. Door de monitoring kan achteruitgang vroegtijdig worden herkend, en kunnen (covid-19) patiënten thuis worden behandeld die voorheen opgenomen moesten worden in het ziekenhuis.

De praktische uitvoering ervan blijkt vaak nog een uitdaging. Want hoe maak je digitale zorg waardevol? Wat zijn de succesverhalen, uitdagingen en geleerde lessen? Dinsdag 13 april deelden Esther Barsom (arts-onderzoeker en voormalig projectcoördinator videobellen bij het Amsterdam UMC) en Martine Breteler (Technisch Geneeskundige en projectleider telemonitoring bij het UMC Utrecht) hun ervaringen en  successen. 


Naar het overzicht