Zorgdata voor wetenschappelijk onderzoek regel je zo

26 mei 2021 - 15:30 - 26 mei 2021 - 16:30
Terugblik event

Online bijeenkomst over 'Zorgdata voor wetenschappelijk onderzoek regel je zo!'. Robert Veen (programmamanager Research Suite, Erasmus MC) en Ellen Schenk (hoofd Onderzoek & Onderwijs, HollandPTC) deleden hun succesverhalen, uitdagingen en geleerde lessen.

De maatschappij digitaliseert in een steeds hoger tempo. Voor wetenschappelijk onderzoek bepaalt digitale wendbaarheid in toenemende mate wetenschappelijk succes. Tegelijkertijd hebben privacywetgeving en eisen aan transparantie nieuwe verantwoordelijkheden gegeven bij het omgaan met de data die patiënten zorginstellingen toevertrouwen.

Zorgdata voor wetenschappelijk onderzoek regel je zo!

Wat betekent dit voor onderzoekers? Welke verantwoordelijkheden hebben zorginstellingen in het verzamelen en verwerken van gegevens bij onderzoek? Hoe kan voldaan worden aan de eisen die subsidieverstrekkers en patiënten stellen bij het transparant uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek? En hoe lever je data op een veilige manier uit naar onderzoekers? Wat zijn de succesverhalen, uitdagingen en geleerde lessen?

 


Naar het overzicht