Zorginnovatiemiddag - Een zorg minder met technologie

7 september 2022 - 14:00 - 7 september 2022 - 17:00
Nieuwegein

Woensdag 7 september 2022 was het tijd voor de zorginnovatiemiddag - Een zorg minder met technologie. Een ontmoeting vol inspiratie en inzichten over hoe de zorg écht anders kan en welke rol technologie daarin speelt.

Zorginnovatiemiddag - Een zorg minder met technologie

We moeten met minder mensen dezelfde zorg blijven leveren. Meer dan ooit is het van belang zorgprofessionals echt te ondersteunen in hun werkzaamheden met de inzet van technologie. Technologie is in vele vormen toegevoegd aan werkprocessen in de zorg. Toch blijft het een uitdaging om echt anders te werken, terwijl de noodzaak tot verandering groter dan ooit is. Hoe kunnen we dit met de inzet van technologie bereiken?

Deze middag nam zorgvernieuwer Teun Toebes ons mee in zijn verhaal hoe de zorg van binnenuit veranderd kan worden. Op ontwapenende en ontroerende wijze besprak Teun de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe wij deze kunnen veranderen. Vervolgens gingen wij met de ECD-leveranciers in debat hoe zij kijken naar het anders organiseren van zorg en hun rol daarin. 

Programma

13.30 - 14.00 uur Inloop & ontvangst

14.00 - 14.15 uur Opening

14.15 - 14.55 uur Teun Toebes
Teun nam ons mee in zijn verhaal hoe de zorg van binnenuit veranderd kan worden.

14.55 - 15.30 uur In debat met de leveranciers
Hoe kijken de leveranciers naar het anders organiseren van zorg en hun rol daarin? We stonden onder andere stil bij hun visie hoe we de zorgmedewerkers kunnen ondersteunen in hun dossiervoering om medewerkers en cliënten het voordeel van digitalisering te kunnen bieden.

15.30 - 17.00 uur Leveranciersmarkt
Traditiegetrouw konden de bezoekers tijdens de inspirerende leveranciersmarkt de zorginnovaties en -oplossingen van Adapcare, Avinty, Ecare, Gerimedica, Lable Care, Myneva, Nedap Healthcare, PinkRoccade Care, SDB Groep en Tenzinger vrijblijvend ontdekken.

 

Voor wie?

Dit event is bedoeld voor directeuren, bestuurders, (zorg)managers, beleids-en kwaliteitsmedewerkers, kwaliteitsverpleegkundigen, innovatie-adviseurs, informatiemanagers, CIO’s en CNIO’s, ECD-portefeuillehouders en applicatiebeheerders van zorgaanbieders in de care.


Naar het overzicht