De polikliniek van de toekomst: tetris met e-Health

29 juni 2022 - 12:00 - 29 juni 2022 - 13:00
Online

Rik Bruinsma (manager Medisch Service Platform) en Lotte van Selm (consultant digitale zorg) van het Franciscus Gasthuis & Vlietland en Timo van Dam (programmamanager polikliniek van de toekomst) van het Spaarne Gasthuis namen ons mee in hun visie en in de uitdagingen die spelen in de ziekenhuizen bij de inrichting van de polikliniek van de toekomst.

De juiste zorg op de juiste plek, waardegedreven zorg en nieuwbouwprojecten zorgen dat ziekenhuizen bezig zijn met de inrichting van de polikliniek van de toekomst. Een belangrijke vraag hierin is welke zorg en services digitaal en/of op afstand geleverd kan worden. Denk hierbij aan digitaal aanmelden, dossierinzage, digitale zorg vragenlijsten, e-consulten, monitoren op afstand, keuzehulpen en optimalisatie van de logistiek.

Hoe ga je als ziekenhuis om met een steeds complexer landschap en de groei in functionaliteiten? Hoe zorg je dat het waarde toevoegt? En hoe blijft het beheersbaar, betaalbaar en logisch voor de patiënt en zorgverlener? Rik Bruinsma, Lotte van Selm en Timo van Dam namen ons mee in hun visie en uitdagingen bij de inrichting van de polikliniek van de toekomst.

Kijk online bijeenkomst - De polikliniek van de toekomst hier terug

 


Naar het overzicht