Digitaal leiderschap creëren in de zorg

12 oktober 2022 - 15:00 - 12 oktober 2022 - 19:30
Amersfoort

Aanmelden

Speciale editie van de CIO-platformbijeenkomst ‘Digitaal leiderschap creëren in de zorg' op woensdag 12 oktober 2022. Frida van den Maagdenberg (lid Raad van Bestuur Amsterdam UMC), Arnaud Kruizinga (manager Medische en Bedrijfsinformatie & Informatica en Medische Technologie Amphia ziekenhuis) en Esther Talboom (toezichthouder bij Huisartsenposten Rijnmond en Máxima MC) nemen u mee in hun visie op het creëren van digitaal leiderschap in de zorg. Deze middag neemt Jan Houben ook afscheid als partner/vennoot bij M&I/Partners.

Een speciale editie voor bestuurders, CIO’s en toezichthouders over het creëren van digitaal leiderschap in de zorg. Iedereen heeft er de mond vol van en er wordt veel over geschreven, maar de praktijk blijkt weerbarstiger dan gedacht. Hoe creëer je nu echt digitaal leiderschap op de gewenste plekken in je zorgorganisatie? Wat is daarvoor nodig? Wat kom je tegen? En hoe ga je daar mee om?

Jan Houben neemt u tijdens deze speciale editie mee in het thema digitaal leiderschap in de zorg en blikt terug. Vervolgens gaan Jan Houben en Antoon van Luxemburg met Frida van den Maagdenberg, Arnaud Kruizinga en Esther Talboom het gesprek aan waar visie, vragen en dialoog elkaar afwisselen.

Deze middag neemt Jan Houben ook afscheid als partner/vennoot bij M&I/Partners. Hij blijft daarna betrokken als associate-partner bij M&I/Partners op het gebied van bestuurlijke dienstverlening.

Programma

  • 15:00 - 15:30 Inloop & ontvangst
  • 15:30 - 15:40 Opening, Antoon van Luxemburg (M&I/Partners)
  • 15:40 - 15:55 Inleiding, Jan Houben (M&I/Partners)
  • 15:55 - 17:10 In gesprek met Frida van den Maagdenberg (lid Raad van Bestuur Amsterdam UMC), Arnaud Kruizinga (manager Medische en Bedrijfsinformatie & Informatica en Medische Technologie Amphia ziekenhuis) en Esther Talboom (toezichthouder bij Huisartsenposten Rijnmond en Máxima MC).
  • 17:10 - 17:30 Plenaire discussie
  • 17:30 - 19:30 Borrel & buffet, inclusief toespraken

Sprekers

Frida van den Maagdenberg
lid Raad van Bestuur Amsterdam UMC
Op welke manier kijken bestuurders naar digitalisering en welke rol willen ze hierin spelen? Frida van den Maagdenberg geeft haar visie op digitaal leiderschap vanuit de bestuurskamer. Hoe stuur je op het echte uitnutten van ICT binnen een ziekenhuis, zoals bij de digitale poli van Amsterdam UMC? En welke rolverdeling streef je na met o.a. de leidinggevenden Zorg, ICT en EPD én rollen als CMIO en CNIO? Vanuit jaren ervaring en casuïstiek neemt ze ons mee in de manier waarop zij stuurt op digitaal leiderschap, de effectieve inzet van ICT en een gezonde kosten/baten verhouding. Richting de toekomst geeft ze haar beeld van digitale transformatie van ziekenhuizen en de rol daarin van bestuurders, raden van toezicht en leidinggevenden ICT op het gebied van digitaal leiderschap.

Arnaud Kruizinga
CIO, Manager Medische en Bedrijfsinformatie & Informatica en Medische Technologie Amphia ziekenhuis
Is de CIO primair aan zet voor digitaal leiderschap in de zorg? Of zoek je naar een andere manier van besturing in samenwerking met het bestuur? Arnaud Kruizinga geeft zijn visie wat er nodig is voor succesvolle samenwerking in het ziekenhuis bij het inzetten van technologische mogelijkheden en digitalisering. En welke rol een CIO hierin kan spelen. Hij gaat in op de verschillende keuzes die hierin te maken zijn en hoe je daarin optrekt met collega’s in huis, bestuur en andere stakeholders. Aan de hand van voorbeelden zullen aspecten als het organiseren van de digitale transformatie, besturingsmodellen, leiderschap en het verbinden met het huis de revue passeren.

Esther Talboom
Toezichthouder bij Huisartsenposten Rijnmond en Máxima MC
Welke effect heeft de digitale transformatie op raden van toezicht? Welke rol spelen zij in het sturen op digitale transformatie en wat is daarvoor nodig? Als toezichthouder duidt Esther Talboom de impact van digitalisering op zorgorganisaties en wat dit vraagt van raden van toezicht en de interactie met bestuurders. Hoe borg je essentiële zaken als continuïteit en risicobeheersing in een tijd van verandering en her-uitvinden van de zorg? Ze benoemt succesvoorbeelden in binnen- en buitenland en hoe zorgorganisaties hiervan kunnen leren. Esther kijkt door haar rol als ervaren toezichthouder, haar academische kennis en haar ervaring als bestuurder breder dan ‘sec' een toezichthouder.

Voor wie?

Dit event is bedoeld voor bestuurders, CIO's/CxO's, directeuren en toezichthouders van zorgaanbieders.


Naar het overzicht


Nu aanmelden