ICT Benchmark Gemeenten

19 januari 2023 - 12:00 - 19 januari 2023 - 13:00
Online

Op donderdag 19 januari organiseren we van 12:00 tot 13:00 een online lunchsessie over de ICT Benchmark Gemeenten. Tijdens deze sessie gingen wij in op de belangrijkste resultaten van de jaarlijkse ICT Benchmark Gemeenten van M&I/Partners.

ICT Benchmark Gemeenten

De ICT-kosten zijn met 3 euro per inwoner gestegen naar 96 euro per inwoner. Deze stijging wordt met name veroorzaakt door hogere softwarekosten. Verdere verSaaSing van het applicatielandschap en de aanschaf van software voor met name informatiebeveiliging en de Omgevingswet zijn hier de oorzaak van. De personeelskosten en infrastructuurkosten dalen met 1 euro per inwoner.

Wilt u weten of uw gemeente veel of juist weinig uitgeeft aan ICT in vergelijking met andere gemeenten? Bent u benieuwd hoe volwassen uw ICT-functie is? Wilt u samen met collega's op zoek naar best practices? Dat kan met de ICT Benchmark Gemeenten. Met ruim vijftien jaar benchmarkervaring hebben wij meer dan 160 gemeenten en 20 samenwerkingsverbanden geholpen meer zicht te krijgen in de eigen ICT-kosten. 

Ontdek meer op www.mxi.nl/ictbenchmarkgemeenten.


Naar het overzicht