De digitale architecten achter OLVG's datatransformatie

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) zocht naar deskundige begeleiding om hun digitaliseringstraject vorm te geven en hun doelen te bereiken in de Data Coalitie. In deze klantcase lichten we de samenwerking tussen Ammar Sjeban, senior adviseur bij M&I/Partners, en OLVG uit. "Met Ammar Sjeban aan het roer hebben we vooruitgang geboekt," zegt Ron Schreuder, Manager Financiën & Control bij OLVG. "Hij heeft het team BI gestabiliseerd, de samenwerking met het EPD-team verbeterd en waardevolle bijdragen geleverd aan de nieuwe datacoalitie. Maar onder deze omstandigheden was het soms lastig om de planning te halen, bijvoorbeeld voor de Power BI-producten."

Stabiliseren van het team Bedrijfsinformatie

Het belangrijkste doel was om de teamleden te behouden en het team te versterken, terwijl er gezocht werd naar een vaste manager voor Business Intelligence (BI). M&I/Partners heeft verschillende strategieën ingezet om de teamcohesie te bevorderen en de individuele vaardigheden te verbeteren. Door teambuildingactiviteiten, trainingsprogramma's en initiatieven voor het delen van kennis, ervaarde het team verbeterde samenwerking en professionele groei. Daarnaast slaagde M&I/partners erin om OLVG te ondersteunen bij het wervingsproces voor nieuwe teamleden. Dit resulteerde uiteindelijk in een BI-team dat aansluit bij de behoeften en visie van OLVG.

Toekomstbestendig maken van het Datawarehouse

M&I/Partners voerde een uitgebreide analyse uit om het gebruik van het SAS Datawarehouse en Caboodle te evalueren, de bijbehorende risico's in kaart te brengen en de impact van de implementatie te bepalen. Deze evaluatie resulteerde in waardevolle inzichten in de optimalisatie en documentatie van het huidige Datawarehouse (DWH)-systeem. Bovendien adviseerde M&I/Partners om de afhankelijkheid van het SAS-portal te verminderen en mogelijkheden te onderzoeken voor een soepele overgang naar cloudoplossingen. Deze stappen in de modernisering van de DWH infrastructuur bieden OLVG een solide basis voor toekomstige groei en schaalbaarheid.

Ondersteuning van de Directeur Financiën & Control

Om bedrijfsrisico's op het gebied van bedrijfsinformatie te beperken, heeft M&I/Partners een grondige beoordeling uitgevoerd van het risicolandschap van OLVG. Deze beoordeling hielp bij het identificeren en prioriteren van belangrijke projecten om potentiële risico's te minimaliseren. Door de Directeur Financiën & Control te voorzien van bruikbare inzichten, heeft M&I/Partners het OLVG geholpen om weloverwogen beslissingen te nemen ter bescherming van de zakelijke belangen en het verbeteren van de controles op het gebied van informatievoorziening.

Voorbereiding op het project Data Coalitie

M&I/Partners speelde een rol bij het leggen van de basis voor het project Data Coalitie. Ze hielpen bij het ontwikkelen van de strategie en visie en leverden waardevolle input aan de werkgroepen van de Data Coalitie. Ze hebben ook veranderingsinitiatieven voorgesteld om datagedreven werken mogelijk te maken. Deze veranderingen omvatten het benoemen van een Chief Data Officer (CDO) en het samenvoegen van meerdere afdelingen tot een Data en Analytics afdeling. M&I/Partners heeft ook geholpen bij het faciliteren van belangrijke discussies over zaken als dataplatforms, resourceverdeling en governance structuren. Bovendien hebben ze gewerkt aan het verbeteren van het gebruik van Power BI, waardoor OLVG geavanceerde analysemogelijkheden heeft gekregen.

Conclusie

Dankzij de expertise en inzet van M&I/Partners zijn een aantal doelen van OLVG met succes bereikt. Ze hebben het team Bedrijfsinformatie op formatie gebracht, de toekomst van het Datawarehouse is in control, de Directeur Financiën & Control ondersteund bij het beperken van risico's, en OLVG voorbereid op het transformerende project Data Coalitie. Deze prestaties weerspiegelen de inzet van M&I/Partners om uitgebreide oplossingen te leveren en organisaties zoals OLVG in staat te stellen de kracht van data en analyse te benutten voor verbeterde besluitvorming en operationele excellentie.

Terug naar het overzicht

Ben jij dé architect van toekomstige ICT-oplossingen?

 

Grijp de kans om jouw invloed als ICT-expert te vergroten en te ontdekken hoe jouw technische kennis een sleutelrol speelt in succesvolle digitale transformatie binnen de zorg en overheid.

Meld je aan voor het event