NIS2-Wetgeving, waar moet mijn organisatie aan voldoen?

6 juni 2024 - 12:00 - 6 juni 2024 - 13:00
Online

Tijdens deze online lunchsessie gaan we in op de nieuwe Europese richtlijn NIS2. Wat betekent deze nieuwe richtlijn voor de zorg en overheid? En welke impact heeft dit voor uw organisatie?

De Network and Information Security Directive, kortweg NIS2, is een nieuwe Europese richtlijn die is opgesteld als reactie op cyberdreigingen. Het heeft al veel commotie veroorzaakt bij organisaties, omdat het lastig is om de richtlijn volledig te interpreteren. Omdat er nog geen Nederlandse wetgeving is, is het moeilijk om in te schatten wat de richtlijn precies teweeg gaat brengen voor organisaties. We hebben de richtlijn onderzocht en het blijkt dat het niet nodig is om je veel zorgen te maken mits je de bestaande normen en richtlijnen al volgt. In dat geval zal de impact van de NIS2 niet groot zijn. Als je organisatie nog niet werkt volgens die normen is er nog wel flink werk aan de winkel.

Wilt u weten wat de NIS2 voor uw organisatie betekent en bent u benieuwd naar de context en het tijdspad van de NIS2? Wilt u ontdekken wat er komt kijken bij de implementatie van de NIS2 binnen uw organisatie en wilt u weten welke positieve aspecten de NIS2 met zich meebrengt? Dat is terug te zien in onze online lunchsessie waar we ingingen op de nieuwe wetgeving en antwoord gaven op deze vragen.


Naar het overzicht