Duurzaamheid&ICT: zelf aan de slag met het verduurzamen van ICT

11 juni 2024 - 12:00 - 11 juni 2024 - 13:00
Online

Aanmelden

De relatie tussen ICT en duurzaamheid is tweeledig. Aan de ene kant draagt ICT bij aan verduurzaming door thuiswerken en online vergaderen mogelijk te maken, processen te automatiseren en zo de CO2-uitstoot te verminderen. Aan de andere kant heeft ICT zelf ook invloed op duurzaamheid, zoals het gebruik van energie-efficiënte datacenters, het benutten van duurzame energiebronnen en bewust omgaan met hardware en software. Ondanks dat de groeiende betekenis van duurzaamheid onmiskenbaar is in onze samenleving, zien we dat met name de tweede relatie, het verduurzamen van ICT, vaak nog onderbelicht is. En dat terwijl de impact van ICT op duurzaamheid steeds groter wordt door ontwikkelingen zoals generatieve AI en de toenemende beschikbaarheid van data. Welke trends zien we en hoe zorgen we ervoor dat ook ICT wordt meegenomen in het verduurzamen van uw organisatie?

M&I/Partners heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar passende modellen om verduurzaming van ICT zinvol en effectief vorm te geven. We delen de resultaten van het onderzoek graag met u tijdens deze online kennissessie op 11 juni van 12:00 – 13:00 uur. Ook laten we zien hoe deze modellen in de praktijk leiden tot verduurzaming van (ICT-)processen, zodat u in staat bent zelf aan de slag te gaan met de verduurzaming van uw ICT. Naast ons eigen onderzoek vertelt gastspreker Thorsten Picard (Duurzaamheidscoördinator bij DICTU) over hoe duurzaamheid een steeds belangrijkere rol krijgt bij een van de grootste ICT-leveranciers binnen de Rijksoverheid, en hoe dit op strategisch maar ook operationeel niveau terug te zien is in de organisatie. Tot slot geeft hij praktische tips waarmee u aan de slag kunt.

Deze online kennissessie staat in het teken van kennisuitwisseling rondom het thema duurzaamheid en ICT. De sessie is bedoeld voor iedereen met interesse in dit onderwerp en is online bij te wonen. Meld u aan en mis het niet!


Naar het overzicht