Stijn van Duinhoven

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde M&I’ers. Met ieder een eigen expertise, eigenschappen, overtuiging, voorkeur en achtergrond maar een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector.Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

Eerder schreven we over de tweesnijdende rol van ICT in de transitie naar een duurzame samenleving, en de wijze waarop ICT-invloed heeft op duurzaamheid van organisaties. We benoemden daarin de aandachtspunten voor organisaties om hun CO2-voetafdruk te verminderen. Niet alleen organisaties, maar ook jijzelf kan bijdragen aan een duurzaam gebruik van ICT en je CO2-voetafdruk verminderen. In dit artikel delen we vier praktische tips die jij (en je collega's) vandaag nog kan toepassen om op een duurzamere manier gebruik te maken van ICT.

Lees verder

Zoals we in ons eerder verschenen artikel lieten zien, krijgt duurzaamheid binnen de ICT-sector nog (te) weinig aandacht [1]. Tegelijkertijd zijn wij en onze collega’s er ongemerkt al meer mee bezig dan wijzelf doorhebben. ICT en duurzaamheid zijn namelijk nauw verbonden met elkaar op meerdere manieren. We vroegen een aantal van onze collega’s hoe zij al bezig zijn met het thema duurzaamheid binnen hun expertisegebied. We trappen af met Marit Wensink, adviseur Informatiebeveiliging en Privacy (IB&P), waar we opvallende raakvlakken tussen haar adviesgebied en duurzaamheid zien!

Lees verder