20-jarig Jubileum van de ICT Benchmark Gemeenten

5 september 2024 - 15:00 - 5 september 2024 - 18:00
Amersfoort

Aanmelden

Sinds twee decennia speelt de ICT Benchmark een cruciale rol in het verbeteren van de digitale dienstverlening en efficiëntie binnen onze gemeenten. We bieden inzicht en faciliteren het gesprek over de uitkomsten en resultaten van de gemeenten. Het gaat daarbij altijd over de belangrijkste ontwikkelingen en thema’s binnen gemeenteland. Inmiddels hebben we maar liefst 200 gemeenten voorbij zien komen in de benchmark. Daarom organiseren wij een speciale bijeenkomst ter ere van het 20-jarig jubileum van de ICT Benchmark Gemeenten voor alle (oud) deelnemers.

Wat kunt u verwachten? 

Dit jubileum biedt een unieke gelegenheid om terug te blikken, inzichten te delen en vooruit te kijken naar de toekomst van ICT in de gemeentelijke dienstverlening. We nodigen daarom u én alle andere gemeenten uit die in de afgelopen 20 jaar hebben deelgenomen aan de benchmark.

Het centrale thema van die middag is: “Gemeenten leiden in digitale transformatie”. Hiervoor gaan we met een aantal panelleden in gesprek over dit onderwerp. Zij delen hun inzichten vanuit verschillende posities binnen de organisatie. In het gesprek zal het gaan over het leggen van verbinding tussen business en ICT-afdeling, de rol van datagedreven werken hierin en natuurlijk gerelateerd aan de benchmark: hoe maak je digitale transformatie financieel inzichtelijk. We kunnen alvast twee namen delen:

  • Ralph Wagter, gemeentesecretaris A.i. bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk
  • Jan-Daem de Langen, CIO gemeente Waadhoeke.

Programma

15:00 - 15:30 Inloop

15:30 - 16:00 Terugblikken op 20 jaar benchmarken

16:00 - 17:00 Gemeenten leiden in digitale transformatie
We kijken vooruit op de ICT Benchmark Gemeenten met een paneldiscussie in het thema ''Gemeenten leiden in digitale transformatie'' met o.a. Ralph Wagter en Jan-Daem de Langen

17:00 - 18:00 Gezellig napraten onder het genot van een borrel


Naar het overzichtOok weten hoeveel uw overheidsorganisatie uitgeeft aan ICT?

Wilt u een onafhankelijk oordeel over uw ICT-organisatie of over de kosten, baten en kwaliteit?

Doe mee met de ICT Benchmark Gemeenten