Masterclass Datagedreven werken binnen de overheid


Meer winst behalen met datagedreven werken binnen uw organisatie? Laat u in de masterclass 'Datagedreven Werken binnen de Overheid' inspireren en prikkelen. Aan het eind van de masterclass bent u in staat om uw overheidsorganisatie stapsgewijs te transformeren naar een meer datagedreven organisatie.

Meer winst met datagedreven werken

Steeds meer bestuurders en managers realiseren zich dat een visie op het gebruiken en inzetten van data binnen de overheid noodzakelijk is. In de praktijk blijkt het nog lastig om maximale waarde uit data te halen en blijft de feitelijke impact ervan beperkt bij het nemen van beslissingen.  

Denkt u dat uw organisatie ook meer winst kan behalen met datagedreven werken? Dan is de masterclass ‘Datagedreven Werken binnen de Overheid’ iets voor u. 

Uw organisatie transformeren

Tijdens deze masterclass krijgt u van ervaren adviseurs van M&I/Partners en deskundigen van buiten kennis en inzichten om aan de slag te gaan met datagedreven werken. U verhoogt uw begrip van datagedreven, het pad naar een datavolwassen organisatie en de transformatie bij gebruikers om effectief met data om te gaan. U krijgt tijdens deze masterclass concrete handvatten om best practices in uw organisatie toe te passen. Daarnaast behandelen we ook relevante thema’s zoals Ethiek, Informatiebeveiliging en Privacy. Aan het eind van de masterclass bent u in staat om uw organisatie stapsgewijs te transformeren naar een meer datagedreven organisatie.

Mogelijk programma

Deze masterclass vullen wij vaak in aan de hand van een praktische reisgids om te komen tot het succesvol invullen van ‘de belofte van data’.

Reisgids datagedreven werken overheid

  • De essentie van Datagedreven werken binnen de overheid 
    In de eerste masterclass staat de essentie van datagedreven werken centraal: de HUH? en WAARHEEN? Wat is de buzz en wat betekent datagedreven in de praktijk? Welke vormen van datagedreven werken zijn er eigenlijk? Daarbij gaan we in op het verleden, heden en de toekomst van datagedreven werken. We zoomen in op de datavolwassenheid binnen organisaties en geven handvatten hoe de digitale transformatie bij gebruikers te begeleiden.
  • Datagedreven werken organiseren in de praktijk
    Aan de hand van casuïstiek uit en buiten de overheidswereld wordt de toepassing van Datagedreven werken verkend: de HOE DAN? en ZO!  Onze inzichten over de benodigde organisatie krijgt u handzaam aangereikt om deze binnen uw eigen organisatie in te zetten.

Standaard of maatwerk

De masterclass 'Datagedreven werken binnen de Overheid' bestaat uit twee dagdelen, bij u op locatie. Liever een maatwerk product toegespitst op uw organisatie? Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Voor wie?

De masterclass Datagedreven Werken binnen de Overheid is ontwikkeld voor Bestuur en directie, CIO's, Informatie- en ICT-managers, hoofden BI en chief data officers.


Naar het overzicht