Maximaal presteren onder druk!


Het thema van deze CIO-platformbijeenkomst was 'maximaal presteren onder druk'. Hockey-international Robert van der Horst belichtte dit thema voor ongeveer 30 deelnemers.

Robert nam ons mee in de wereld van topsport waarin in een wedstrijd van 90 minuten de strijd beslist wordt. In deze arena kan de druk enorm oplopen en reageren spelers vanuit hun 'overbelaste kant' van eigenschappen. Veel reden dus voor het Nederlands team om met Lumina inzicht in elkaars overbelaste kant te krijgen. En met succes! Lumina biedt 'taal' om elkaar aan te spreken op overbelast gedrag en elkaar letterlijk en figuurlijk in de juiste positie te zetten. Robert is inmiddels zelf ook gecertificeerd Lumina coach.

De aanwezigen konden in groepen de kracht van Lumina ervaren en kregen de persoonlijke profielen uitgereikt. Na de groepsessies werd de bijeenkomst rond de Lumina-mat afgesloten met onder andere de aankondiging van de volgende CIO-platformbijeenkomst op woensdag 30 september en het in voorbereiding zijnde oploopje rond 'informatieprofessional 3.0'. Dit laatste in samenwerking met Guido Zonneveld van de opleiding Klinische informatica.

https://www.youtube.com/watch?v=1bBVcleXJ4o

Terug naar het overzicht

Gerelateerde publicaties

Jan Houben werkte twee jaar als interim-CIO bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Hij vertelt aan collega Antoon van Luxemburg over de manier waarop hij de organisatie van de Informatisering en Automatisering afdeling heeft aangepakt en zijn rol als CIO heeft opgepakt.

Lees verder

Voor wie er nog niet helemaal van overtuigd is dat ICT en bijkomende technologiën de zorg op z’n kop zet, moet dit verhaal toch wel het laatste duwtje geven. Het digitale tijdperk is begonnen en eindigt ook niet meer.

Lees verder