Antoon van Luxemburg

Antoon van Luxemburg


Antoon van Luxemburg

Antoon van Luxemburg

Principal adviseur
antoon.van.luxemburg@mxi.nl
06 22 80 65 85
Lees mijn publicaties Bekijk mijn cases

Antoon legt graag de verbinding tussen mensen, organisatie en technologie. In zijn ‘T-profiel’ heeft de combinatie van management, organisatorische en veranderkundige vaardigheden enerzijds en een brede kennis van technologie en ICT-architecturen anderzijds. Hij neemt de lead in vraagstukken en zoekt telkens naar de meest effectieve aanpak om het doel van de klant te bereiken. Indien nodig gebruikt hij daarbij een dosis creativiteit en doet dit integer en in verbinding met betrokkenen. Een integrale blik op een verandering met ICT wordt steeds belangrijker, Antoon gebruikt daarom een benadering van het vraagstuk vanuit meerdere invalshoeken om te komen tot de optimale mix in aanpak en teamsamenstelling.

Antoon heeft vele jaren ervaring als adviseur en is onder andere actief in de rol van auditor, kwaliteitsbewaker, projectmanager, onderzoeker en implementator. Ook was hij meerdere keren actief als interim-manager ICT en informatiemanager. Hij heeft veel ervaring in de zorg, maar ook de lokale overheid, bibliotheekbranche en rijksoverheid.

De afgelopen jaren heeft Antoon vele inkoop- en selectietrajecten begeleid waarbij onder andere programma’s van eisen werden gebruikt. Het gaat hierbij onder meer om EPD/ZIS-systemen, ICT-dienstverlening, Huisarts Informatie Systemen, Keten Informatie Systemen, Facilitair Management Systemen en Content Management Systemen. Ook heeft hij ervaring in ICT benchmarking, second opinions, audits, uitbestedings- en softwareontwikkeltrajecten. In de bibliotheekbranche is hij o.a. actief op het gebied van RFID-toepassing en standaardisatie.

Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Digital first: wens of noodzaak?
24-03-2021

Digital first: wens of noodzaak?

Lees meer
Succes met digitale pathologie in zeven stappen
23-03-2021

Succes met digitale pathologie in zeven stappen

Lees meer