Antoon van Luxemburg

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde en eigenzinnige M&I’ers. Met ieder een eigen focus en een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector. Samen bouwen we aan maatschappelijke oplossingen die mensen écht vooruithelpen.
Ik leg graag de verbinding tussen mensen, organisatie en technologie. Mijn ‘T-profiel’ heeft de combinatie van management, organisatorische en veranderkundige vaardigheden enerzijds en een brede kennis van ICT anderzijds. Ik neem de lead in vraagstukken en zoek telkens naar de meest effectieve aanpak om het doel van de klant te bereiken. Indien nodig gebruik ik daarbij een dosis creativiteit en doe dit integer en in verbinding met betrokkenen. Een integrale blik op een verandering met ICT is essentieel, ik gebruik daarom een benadering van het vraagstuk vanuit meerdere invalshoeken om te komen tot de optimale mix in aanpak en teamsamenstelling.

Ik heb vele jaren ervaring als adviseur en ben onder andere actief in de rol van auditor, kwaliteitsbewaker, projectmanager, onderzoeker en implementator. Ook was ik meerdere keren actief als interim-manager ICT en informatiemanager. Ik heb veel ervaring in de zorg, maar ook de lokale overheid, bibliotheekbranche en rijksoverheid.Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

Digitale dienstverlening is inmiddels gemeengoed. Zelfs bij het restaurant op de hoek kun je inmiddels digitaal bestellen. Digitale koplopers weten met de inzet van ICT betere dienstverlening te combineren met efficiency en flexibiliteit. Dat raakt ook de rol van de functioneel beheerder, constateren Antoon van Luxemburg en Karin Zwiggelaar. Functioneel beheer 3.0 stelt totaal andere eisen.

Lees verder

Woensdag 17 maart vond de CIO-platformbijeenkomst 'Digital first: wens of noodzaak?' plaats. Tijdens deze online bijeenkomst gingen we in gesprek met Marcel Heldoorn (manager digitale zorg, Patiëntenfederatie Nederland), Maurits Ros (directeur Poliklinieken, Amsterdam UMC) en Marjo Vissers, (divisievoorzitter Zorg,  VGZ) en Wout Adema (directeur zorg, Zorgverzekeraars Nederland) over het thema 'Digital first'. Kijk de bijeenkomst terug.

Lees verder