PGO-vergelijker: ontdek welke PGO bij uw organisatie past

PGO-vergelijker: ontdek welke PGO bij uw organisatie past


18 september 2018

M&I/Partners ontwikkelt de PGO-vergelijker: hét hulpmiddel voor organisaties die hun patiënten, cliënten of inwoners een PGO willen aanbieden.

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) biedt burgers, patiënten en cliënten online inzicht in de eigen gezondheidsgegevens en maakt participeren in het eigen zorgproces mogelijk. De PGO-vergelijker van M&I/Partners ondersteunt organisaties bij het zoeken naar PGO’s, die voor hun patiënten, cliënten of inwoners geschikt kunnen zijn.

Ontdek de PGO-vergelijker van M&I/Partners

Duurzaam zorgstelsel

Carlijn Gerritzen, initiatiefnemer en adviseur bij M&I/Partners: “Wij willen een bijdrage leveren aan een mensgericht en duurzaam zorgstelsel in Nederland. Wij verwachten dat PGO’s in de toekomst hierin een sleutelrol spelen. Het geeft cliënten, patiënten en bewuste consumenten zicht op hun eigen gezondheidsgegevens. Zij kunnen in een PGO niet alleen informatie bekijken, maar ook beheren, delen en er zelf informatie aan toevoegen. Ook voor zorgprofessionals levert een PGO voordelen op. Maar het gaat niet van vandaag op morgen. Stap voor stap zullen we met elkaar de mogelijkheden van PGO’s moeten gaan ontdekken en ermee om moeten leren gaan. Er zijn uitdagingen genoeg, op technisch vlak, maar ook op het gebied van digitale vaardigheden. De markt voor PGO’s is bovendien (nog) niet zo overzichtelijk. Daarom hebben wij de PGO-vergelijker ontwikkeld."

De PGO-vergelijker

In de PGO-vergelijker zijn PGO’s opgenomen die hebben aangegeven te willen voldoen aan de landelijke MedMij-standaarden voor PGO’s. Deze standaarden zijn voor een groot deel nog in ontwikkeling. “Binnenkort kunnen PGO’s een MedMij-keurmerk krijgen. Wanneer dit keurmerk er is, nemen we alleen PGO’s met het MedMij-keurmerk in onze vergelijker op. Nog niet alle PGO’s zijn opgenomen in de PGO-vergelijker. Wij zijn continu bezig om de PGO-vergelijker uit te breiden en te verbeteren.” vervolgt Carlijn.


Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend sparren over de mogelijkheden van een PGO? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!