AVG - Een kans of alleen een belemmering? (podcast)


In de tweede aflevering van onze serie podcasts over de AVG gaan Ralph en Tobias in op de vraag ‘Wat vinden jullie van de AVG?’. Slaan we met z’n alle door in privacy? Leidt de AVG tot meer bureaucratie en mogen we steeds minder? Of is de AVG juist een kans die we kunnen benutten om informatiemanagement naar een hoger plan te tillen? Ralph en Tobias nemen je graag mee in hoe zij hier over denken: AVG - kans of alleen een belemmering?

AVG - Een terugblik na 25 mei.

Privacy podcasts M&I/Partners

In deze serie podcasts van M&I/Partners nemen Ralph Wagter en Tobias van Oerle u mee in de wereld van informatiebeveiliging en de nieuwe privacywetgeving, de AVG/GDPR. Aan de hand van hun ervaringen bij klanten in de zorg en overheid de afgelopen periode en voorbeelden uit de praktijk gaan zij met elkaar in gesprek over gegevensbescherming. Benieuwd wat we nog meer gaan bespreken? Hier vindt u de aankomende privacy onderwerpen waarin u in korte tijd wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy. 

    • ‘Mag dat?’ (beschikbaar vanaf 2-11)
    • Hoe doe je een DPIA? (n.t.b.)
    • De Functionaris Gegevensbescherming (n.t.b.)

Hoe kunnen wij u helpen?

In een wereld die digitaliseert bent u in toenemende mate afhankelijk van de gegevens die uw klanten of burgers u toevertrouwen. Heeft u vragen, opmerkingen of gaat u zelf graag een keer met ons in gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op met Tobias.Terug naar het overzicht

Gerelateerde publicaties

Door een gebrek aan duidelijkheid schieten veel gemeenten in de kramp als het aankomt op de AVG. Door deze kramp, krijgen privacy en de AVG niet alleen een ‘slechte’ naam, maar wordt (samen)werken onmogelijk. Iets wat volgens mij niet de bedoeling lijkt van deze wet.

Lees verder

M&I/Partners ondersteunt diverse zorginstellingen en overheidsorganisaties met de implementatie van de nieuwe privacywet. De AVG is per 25 mei van kracht gegaan. Een goed moment om onze ervaringen te delen én vooruit te kijken. Wij geven u enkele tips voor een betrouwbare digitale overheid met behulp van de AVG.

Lees verder