AVG - Een kans of alleen een belemmering? (podcast)


In de tweede aflevering van onze serie podcasts over de AVG gaan Ralph en Tobias in op de vraag ‘Wat vinden jullie van de AVG?’. Slaan we met z’n alle door in privacy? Leidt de AVG tot meer bureaucratie en mogen we steeds minder? Of is de AVG juist een kans die we kunnen benutten om informatiemanagement naar een hoger plan te tillen? Ralph en Tobias nemen je graag mee in hoe zij hier over denken: AVG - kans of alleen een belemmering?

AVG - Een terugblik na 25 mei.

Privacy podcasts M&I/Partners

In deze serie podcasts van M&I/Partners nemen Ralph Wagter en Tobias van Oerle u mee in de wereld van informatiebeveiliging en de nieuwe privacywetgeving, de AVG/GDPR. Aan de hand van hun ervaringen bij klanten in de zorg en overheid de afgelopen periode en voorbeelden uit de praktijk gaan zij met elkaar in gesprek over gegevensbescherming. Benieuwd wat we nog meer gaan bespreken? Hier vindt u de aankomende privacy onderwerpen waarin u in korte tijd wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy. 

    • ‘Mag dat?’ (beschikbaar vanaf 2-11)
    • Hoe doe je een DPIA? (n.t.b.)
    • De Functionaris Gegevensbescherming (n.t.b.)

Hoe kunnen wij u helpen?

In een wereld die digitaliseert bent u in toenemende mate afhankelijk van de gegevens die uw klanten of burgers u toevertrouwen. Heeft u vragen, opmerkingen of gaat u zelf graag een keer met ons in gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op met Tobias.Terug naar het overzicht

Gerelateerde publicaties

Burgers accepteren steeds minder en dienen vaker een klacht in bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Privacy moet een structureel onderdeel zijn van je organisatie. Als de basis ontbreekt dan blijf je achter de feiten aanlopen. De basis zet je neer door het inrichten van een privacy governance.

Lees verder

Wat houdt de functie van privacy officer eigenlijk in? Wat is de ideale formatie voor de privacy officer? En waar wordt de privacy officer gepositioneerd? Wij deden onderzoek naar de privacy- en informatiebeveiligingsformatie onder 39 gemeenten, vijf veiligheidsregio’s en vijf SSC’s. 

Lees verder