AVG - Een kans of alleen een belemmering? (podcast)


In de tweede aflevering van onze serie podcasts over de AVG gaan Ralph en Tobias in op de vraag ‘Wat vinden jullie van de AVG?’. Slaan we met z’n alle door in privacy? Leidt de AVG tot meer bureaucratie en mogen we steeds minder? Of is de AVG juist een kans die we kunnen benutten om informatiemanagement naar een hoger plan te tillen? Ralph en Tobias nemen je graag mee in hoe zij hier over denken: AVG - kans of alleen een belemmering?

AVG - Een terugblik na 25 mei.

Privacy podcasts M&I/Partners

In deze serie podcasts van M&I/Partners nemen Ralph Wagter en Tobias van Oerle u mee in de wereld van informatiebeveiliging en de nieuwe privacywetgeving, de AVG/GDPR. Aan de hand van hun ervaringen bij klanten in de zorg en overheid de afgelopen periode en voorbeelden uit de praktijk gaan zij met elkaar in gesprek over gegevensbescherming. Benieuwd wat we nog meer gaan bespreken? Hier vindt u de aankomende privacy onderwerpen waarin u in korte tijd wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy. 

    • ‘Mag dat?’ (beschikbaar vanaf 2-11)
    • Hoe doe je een DPIA? (n.t.b.)
    • De Functionaris Gegevensbescherming (n.t.b.)

Hoe kunnen wij u helpen?

In een wereld die digitaliseert bent u in toenemende mate afhankelijk van de gegevens die uw klanten of burgers u toevertrouwen. Heeft u vragen, opmerkingen of gaat u zelf graag een keer met ons in gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op met Tobias.Terug naar het overzicht

Gerelateerde publicaties

Bijna een jaar AVG. Komende tijd nemen we je mee in de lessen die wij geleerd hebben in dat eerste half jaar. De eerste les gaat over de DPIA, Data Protection Impact Assessment. Oftewel de verplichte risico- en informatie-analyse. Ontdek de randvoorwaarden en tips bij het uitvoeren van een DPIA.

Lees verder

Computable - Het zal niemand zijn ontgaan dat de ontwikkeling van ICT de afgelopen jaren een enorme versnelling doormaakt. Iedereen kent de voorbeelden van technologie- en retailbedrijven die monopolyposities hebben verworven door het vergaren en analyseren van data van hun klanten. Bij deze bedrijven is ICT geen ondersteunend proces, maar een strategisch en integraal onderdeel van de business. 

Lees verder