Informatietechnologie & Oncologie: informatie-uitwisseling met Marjan van Hezewijk


Podcast Informatietechnologie & Oncologie

Informatietechnologie & Oncologie: hoe gaat dat samen? En wat betekent dat voor de patiënt? In deze serie podcasts legt Matthias Mieth van M&I/Partners de link tussen informatietechnologie en oncologie. Hij gaat in gesprek met behandelaars, techneuten, patiënten en mantelzorgers die met oncologie te maken hebben. Hij gaat in deze gesprekken dieper in op de rol van informatietechnologie bij het bestrijden van kanker.

In de eerste reeks van de podcastserie Informatietechnologie & Oncologie staat Informatie-uitwisseling tussen ziekenhuizen, behandelcentra, patiënten en mantelzorgers centraal. Matthias Mieth gaat met professionals in de zorg in gesprek over informatie-uitwisseling in de oncologische zorgketen. Wat verbaast ze? Wat gaat al goed? En waar lopen ze (soms tot irritatie aan toe) tegenaan? Wat komen ze in het dagelijks leven tegen? En wat zijn mogelijke oplossingsrichtingen?

Wij hopen dat deze gesprekken een inspiratie zijn. Een gezonde zorg is ook onze zorg.

Podcast Informatietechnologie & Oncologie over informatie-uitwisseling met Marjan van Hezewijk, radiotherapeut-Oncoloog bij Radiotherapiegroep 

Matthias Mieth in gesprek met Marjan van Hezewijk, radiotherapeut-Oncoloog bij Radiotherapiegroep. Als radiotherapeut bij Radiotherapiegroep Arnhem/Deventer weet Marjan al te goed wat goede informatie-uitwisseling kan betekenen. Als derdelijnszorg instelling is gegevensoverdracht vanuit aanmelders noodzakelijk om verder te kunnen. Hoe efficiënt en snel dat gaat is mede bepalend voor de wachttijd tussen aanmelding en behandeling. Ook het dilemma van het daadwerkelijk gebruiken van informatie bij het maken van beslissingen en hoe dat zich verhoud tot veranderende informatie komt aan bod.  

Informatietechnologie & Oncologie | Informatie-uitwisseling met Marjan Van Hezewijk

 

 Podcastserie Informatietechnologie & Oncologie

 

Volg ons

Op iTunes, Spotify of Soundcloud.Terug naar het overzicht