Informatietechnologie & Oncologie: informatie-uitwisseling met Laurens de Groot


Podcast Informatietechnologie & Oncologie

Informatietechnologie & Oncologie: hoe gaat dat samen? En wat betekent dat voor de patiënt? In deze serie podcasts legt Matthias Mieth van M&I/Partners de link tussen informatietechnologie en oncologie. Hij gaat in gesprek met behandelaars, techneuten, patiënten en mantelzorgers die met oncologie te maken hebben. Hij gaat in deze gesprekken dieper in op de rol van informatietechnologie bij het bestrijden van kanker.

In de eerste reeks van de podcastserie Informatietechnologie & Oncologie staat Informatie-uitwisseling tussen ziekenhuizen, behandelcentra, patiënten en mantelzorgers centraal. Matthias Mieth gaat met professionals in de zorg in gesprek over informatie-uitwisseling in de oncologische zorgketen. Wat verbaast ze? Wat gaat al goed? En waar lopen ze (soms tot irritatie aan toe) tegenaan? Wat komen ze in het dagelijks leven tegen? En wat zijn mogelijke oplossingsrichtingen?

Wij hopen dat deze gesprekken een inspiratie zijn. Een gezonde zorg is ook onze zorg.

 

Podcast Informatietechnologie & Oncologie over informatie-uitwisseling met Laurens de Groot, klinisch Informaticus Radboudumc

Matthias Mieth in gesprek met Laurens de Groot. Laurens is klinisch Informaticus aan het Radboudumc, voorzitter van de vereniging klinische informatica en themamanager voor digitale uitwisseling bij Regionale Oncologienetwerken. Waarom werkt uitwisseling bij banken wel en is het in de zorg moeilijk? Wat gaat al beter dan vijf jaar geleden? Wat is push versus pull? Waarom is context bij informatie nodig? En hij geeft een antwoord op de vraag welke data we kunnen weglaten.

Informatietechnologie & Oncologie | Informatie-uitwisseling met Laurens de Groot

  

Podcastserie Informatietechnologie & Oncologie

 

Volg ons

Op iTunes, Spotify of Soundcloud.Terug naar het overzicht

Ben jij op zoek naar de baan die jouw carrière verder helpt? Of toe aan een volgende stap?

 

Als partner werken wij samen aan de realisatie van de maatschappelijke opdracht van onze klanten in de overheid en zorg, door ons advies over een weloverwogen inzet en eventuele implementatie van impactvolle digitalisering en ICT. Wil jij hier een bijdrage aan leveren?

Ontdek onze vacatures