Jan Houben

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde en eigenzinnige M&I’ers. Met ieder een eigen focus en een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector. Samen bouwen we aan maatschappelijke oplossingen die mensen écht vooruithelpen.
Ik ben strategisch adviseur, sparringpartner en coach voor Raden van Bestuur en directie. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in zorginnovatievraagstukken, waarbij organisatieverandering en ICT-vernieuwingen samen tot nieuwe baten moeten leiden en de praktijk weerbarstig is.

Ik ben in staat om organisaties te helpen om grote veranderingen (zoals EPD/ZIS selectie- en implementatie) op een voorspelbare wijze te laten verlopen. Dit doe ik op basis van het creëren van een haalbare visie. Ik weet stakeholders in een gezamenlijk perspectief te verbinden met een sterke resultaatgerichtheid, die helpt om focus te houden. Het gaat daarbij om het combineren van veranderkundige en intermenselijke inzichten met uitgebreide kennis/ervaring met het inzetten van nieuwe technologische mogelijkheden.

Daarnaast heb ik veel praktijkervaring met aansturing en verandering van ICT-organisaties en inrichting van ICT-governance en  projectportfoliomanagement.Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

M&I/Partners in gesprek met Lies van Gennip (toezichthouder bij Albert Schweitzer Ziekenhuis en Koninklijke Visio), Esther Talboom-Kamp (toezichthouder bij huisartsenpost Rijnmond en Maxima Medisch Centrum Veldhoven), Ries Bode (tot voor kort commissaris Result Laboratorium) en Michel Hofman (toezichthouder bij Bravis en Flevoziekenhuis) over toezicht op digitalisering en innovatie.

Lees verder