Jan Houben

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde en eigenzinnige M&I’ers. Met ieder een eigen focus en een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector. Samen bouwen we aan maatschappelijke oplossingen die mensen écht vooruithelpen.
Strategisch adviseur, sparringpartner en coach voor Raden van Bestuur en directie, gespecialiseerd in zorginnovatievraagstukken, waarbij organisatieverandering en ICT-vernieuwingen samen tot nieuwe baten moeten leiden en de praktijk weerbarstig is.

Jan is in staat om organisaties te helpen om grote veranderingen (zoals EPD/ZIS selectie- en implementatie) op een voorspelbare wijze te laten verlopen. Dit doet hij op basis van het creëren van een haalbare visie. Hij weet stakeholders in een gezamenlijk perspectief te verbinden met een sterke resultaatgerichtheid, die helpt om focus te houden. Het gaat daarbij om het combineren van veranderkundige en intermenselijke inzichten met uitgebreide kennis/ervaring met het inzetten van nieuwe technologische mogelijkheden.

Daarnaast heeft hij veel praktijkervaring met aansturing en verandering van ICT-organisaties en inrichting van ICT-governance en projectportfoliomanagement.


OpdrachtenTerug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

Digitalisering is zo belangrijk voor de bedrijfsvoering, dat je iemand nodig hebt met een strategische visie. Iemand die functioneert en communiceert op het niveau van de raad van bestuur of vlak daaronder. Helaas is dat inzicht, nog vaker dan je denkt, niet overal doorgedrongen in de bestuurskamers van de Nederlandse ziekenhuizen. Een CIO is een voorwaarde om de mogelijkheden van ICT echt te benutten. 

Lees verder

Overal waar belangrijke beslissingen worden genomen is leiderschap van belang. Dus ook in de bestuurskamers van Nederlandse ziekenhuizen. Het is onze indruk dat de kennis over digitale transformatie en de inzet van ICT in de bestuurskamers niet zozeer tekortschiet, maar men is er zich vaak nog te weinig van bewust hoe dit in de praktijk toe te passen. 

Lees verder