(Digitale) transformatie van de zorg: ook de Raad van Toezicht is aan zet!

28 februari 2024 - 18:00 - 28 februari 2024 - 21:15
Zeist/Utrecht

Digitalisering en digitale transformatie zijn Digitalisering en digitale transformatie zijn cruciaal om de noodzakelijke veranderingen in de zorg mogelijk te maken, zoals ook is vastgelegd in het Integrale Zorgakkoord (IZA). Bestuur en management hebben dit transformatievraagstuk op hun bord, terwijl er nog vele andere - vaak financiële - uitdagingen spelen. Dit maakt focus en vooruitgang complex.

Welke rol moet de Raad van Toezicht hierin spelen? Is het issue van toegankelijkheid van de zorg door personeelstekort in alle consequenties geadresseerd? Is deze opgave in combinaties met andere opgaves (o.a. IZA en de regionale samenwerking) vertaald in een heldere strategie? Welke rol kan en moet digitale transformatie spelen? En welke randvoorwaarden dienen voor succesvolle transformatie te zijn ingevuld?

Deze en andere vragen stonden centraal in onze eerste netwerkbijeenkomst Toezichthouders digitalisering in de zorg. Gastspreker Joep de Groot, voorzitter Raad van Bestuur van CZ, verzorgde een inleiding over de cruciale rol van Raden van Toezicht bij de (digitale) transformatie van de zorg. Daarna was er een interactieve gedachtewisseling met aanwezige toezichthouders.

Programma

18:00 - 19:00 Ontvangst met diner

19:00 - 19:05 Opening en welkom
Patrick van Eekeren, partner M&I/Partners

19:05 - 19:35 Inleiding door Joep de Groot, voorzitter Raad van Bestuur CZ
De rol van de Raad van Toezicht bij de (digitale) transformatie van de zorg

19:35 - 20:30 In gesprek
Onder leiding van Jan Houben, associate partner M&I/Partners

20:30 - 21:15 Napraten onder het genot van een drankje


Naar het overzicht