EPD-logdata inzetten voor betere zorg

15 november 2023 - 15:30 - 15 november 2023 - 18:30
Zeist

Woensdag 15 november organiseerde M&I/Partners een verdiepingssessie over EPD-logdata inzetten voor betere zorg. 

EPD-logdata inzetten voor betere zorg

Samen met Isala en Radiotherapiegroep onderzocht M&I/Partners hoe EPD-logdata-analyses van toegevoegde waarde zijn om de zorg te verbeteren. EPD-logdata en process mining worden in de praktijk nog weinig ingezet voor optimalisatie van zorgprocessen. Op 15 november organiseerde M&I/Partners een verdiepingssessie over EPD-logdata.

Tijdens deze bijeenkomst vertelde Joris van Dijk (kwartiermaker clinical data intelligence, Isala Zwolle) over zijn praktijkervaringen in het toepassen van EPD-logdata-analyses voor onder andere de Spoedeisende Hulp en nam Iris Beerepoot (assistent professor in Process Mining, Universiteit Utrecht) ons mee in process mining trends en (inter)nationale ontwikkelingen binnen de zorg. Daarnaast bespraken we deze middag wat EPD-logdata voor uw organisatie kan betekenen.

EPD-logdata

Voor betere, veiligere en goedkopere zorg is het optimaliseren van zorgprocessen essentieel. Het verzamelen van informatie uit de praktijk om deze processen te evalueren kost echter veel tijd. Het grootschalig gebruik van het biedt de mogelijkheid om snel en op grote schaal informatie over zorgprocessen te verzamelen. Dit maakt het evalueren en optimaliseren van zorgprocessen gemakkelijker. Wij hebben vijf stappen gedefinieerd om zorgprocessen te optimaliseren met EPD-logdata. 

 


Naar het overzicht