Sterke schakels: samenwerking in de zorg en uitdagingen in de keten


Om de grote uitdagingen van de zorg de baas te kunnen zijn, moeten we samenwerken. Hoe organiseer je dat en hoe helpen we elkaar? Om jou hiermee verder op weg te helpen delen wij graag via onderstaande video’s onze inzichten en ervaringen omtrent het organiseren van boven sectorale samenwerking. Dit doen we op basis van samenwerkingsmodellen en theorieën die wij graag aan jou toelichten.

Deel 1: overzicht samenwerkingsverbanden

In deze video zie je een overzicht van samenwerkingsverbanden in de regio. Dit overzicht geeft weer welke samenwerkingsverbanden er zijn in de regio en waar je elkaar als organisatie raakt, samenwerkingen kunt starten en waar je prioriteit aan kunt geven.

 

Deel 2a: organisatiestructuur samenwerkingsverband

In deze video zie je een voorbeeld van een organisatiestructuur van een samenwerkingsverband. In de organisatiestructuur bevindt zich een driedeling: bovenin de bestuurders uit de samenwerkende organisaties, in het midden de thema’s waar de samenwerkingsverband zich op richt en daaronder de componenten die de thema’s ondersteunen. Alle thema’s komen vervolgens weer samen in het project/programmateam om de verschillende projectlijnen op elkaar af te stemmen en gezamenlijk tot een goed resultaat te komen.Terug naar het overzicht

Gerelateerde publicaties

Het zorgplatform als matchmaker faciliteert een match tussen de zorgverlener (en zijn informatie) en de patiënt (en zijn informatie). Daarnaast kan een zorgplatform een match maken tussen zorgverleners (of zorgorganisaties) die zoeken naar hulpmiddelen om hun zorgproces digitaal te ondersteunen en applicaties die deze functionaliteiten bieden. Een zorgplatform faciliteert dan de verbindingen met deze applicaties en ontzorgt hiermee de zorgorganisatie.

Lees verder