Een deep dive in de mantelzorg met alle zorgcollega's


In Nederland hebben we 5 miljoen mantelzorgers, waarvan er 900.000 intensief aan de slag zijn. Intensief wil zeggen dat zij langer dan drie maanden voor meer dan acht uur per week als mantelzorger werken. Vorige week hebben we een indrukwekkende ‘deep dive’ met alle zorgcollega’s van M&I/Partners ervaren tijdens expeditie mantelzorg.

Na een inleiding van Mantelzorg.nl namen vijf mantelzorgers ons mee in hun dagelijkse mantelzorgpraktijk met alle uitdagingen, groot en klein, en wat dit voor hun persoonlijke leven betekent. Persoonlijke verhalen die ons allen raakten, soms ook door persoonlijke ervaringen. Samen met deze kanjers zette we de eerste twee stappen uit het design thinking process, empathize & define en ideate. Dit om te onderzoeken wat wij aan dit proces kunnen bijdragen. Daar komen we als M&I/Partners zeker op terug!

carecure-dag-04.jpg

 

carecure-dag-21.jpg

 

carecure-dag-27.jpg carecure-dag-12.jpg


Terug naar het overzicht

Gerelateerde publicaties

Sites als Zorgkaart Nederland kunnen patiënten helpen bij het maken van een keuze. Maar het is niet altijd duidelijk op basis waarvan. M&I/Partners heeft onderzoek gedaan naar online reviews van patiënten over hun artsen. Mensen laten zich steeds meer leiden door online beoordelingen. Maar de online beoordeling van artsen is vaak nog te weinig gebaseerd op medische deskundigheid.

Lees verder