Isala businesscase Track and Trace medische apparatuur

Isala businesscase Track and Trace medische apparatuur

Isala heeft M&I/Partners gevraagd om een integrale businesscase op te stellen voor de toepassing Track and Trace medische technologie binnen het ziekenhuis. Technologie voor Track and Trace biedt mogelijkheden om real time inzicht te krijgen in de locatie van apparatuur en personen.

Isala maakt gebruik van medische apparatuur als onderdeel van de (medische) zorgprocessen. Een gedeelte van de medische apparatuur is niet verplaatsbaar en heeft een vaste plaats. Daarnaast is er ook een groot gedeelte van de medische apparatuur ‘mobiel’, verplaatsbaar en kent deze geen vaste plek. Op verschillende afdelingen van het ziekenhuis is ‘verspilling’ aan de orde als gevolg van het moeten zoeken naar medische apparatuur in het ziekenhuis, bijvoorbeeld bedden en infuuspompen. De verspilling betreft zowel tijd van verpleegkundigen en technici, maar ook zoek geraakte apparatuur die niet meer wordt teruggevonden. Naast verspilling speelt kwaliteit ook een rol.

M&I/Partners heeft deze businesscase opgesteld, waarbij ook gekeken is naar de beschikbare technologieën (RFID, Wifi, enzovoort). In de businesscase zijn zowel de kwantitatieve kosten en baten inzichtelijk gemaakt, maar ook de kwalitatieve aspecten. Dit betreft onder andere het verhogen van patiëntveiligheid, efficiencyverbetering, verhoging van patiënt- en medewerkerstevredenheid en de mogelijkheden voor procesoptimalisaties. De businesscase vormt de basis voor de besluitvorming voor het starten met de inzet van de technologie binnen het ziekenhuis.


Voor meer informatie over deze opdracht bij Isala of Medische Technologie vraagstukken, neem contact op met Urs!Urs Keller

Senior adviseur
urs.keller@mxi.nl
06 51 58 09 74
Lees mijn publicaties
Wilt u weten hoe uw ziekenhuis presteert op het gebied van medische technologie? Hoe de omvang en leeftijd van uw geïnvesteerd vermogen zich verhoudt tot anderen?M&I/Partners gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website, geeft u akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Sluit deze melding