Informatiebeveiliging & Privacy bij MBO Digitaal

Amber Wolf en Jordan Vasseur versterken en ondersteunen MBO Digitaal in de rol van trainee Informatiemanagement, Informatiebeveiliging & Privacy.

Als trainee Informatiemanagement, Informatiebeveiliging & Privacy bij MBO Digitaal kregen Amber en Jordan de kans om hun vaardigheden en kennis rondom het thema informatiebeveiliging te ontwikkelen in een professionele omgeving.

Werkzaamheden

Binnen MBO Digitaal voeren Amber en Jordan diverse werkzaamheden uit op het gebied van informatiebeveiliging & Privacy.

  • Nulmeting informatiebeveiliging
    Resultaten van de nulmeting informatiebeveiliging van de mbo-sector geanalyseerd en hierover gerapporteerd binnen het netwerk informatiebeveiliging & privacy van het mbo.
  • OZON 2023
    Ondersteuning van de mbo-instellingen bij OZON 2023, een cybercrisisoefening. Hiervoor hebben we een enquêtetool opgeleverd om te analyseren hoe instellingen verwachten te presteren tegenover hoe de oefening daadwerkelijk verliep. Hiermee onderzoeken we de mate van voorbereidheid en bewustzijn van mbo-instellingen in het kader van een cybercrisis.
  • Overige projecten
    Ondersteuning van projecten binnen het programma informatiebeveiliging & privacy van MBO Digitaal.

 Wat vinden de trainees?

“We hebben veel vrijheid en verantwoordelijkheid gekregen om met onze eigen ideeën bij te dragen en onze taken uit te voeren. Dat is voor ons erg waardevol, omdat het ons de kans geeft om zelf sturing te geven aan een opdracht en hiervan te leren. We voelen ons dan ook gewaardeerd als onderdeel van het programma en dat geeft ons vertrouwen en motivatie om hard te werken.

Tijdens onze opdracht hadden we extra tijd beschikbaar. We hebben dit op tijd gecommuniceerd en dit werd goed opgepakt, waardoor we zelfs meer taken konden uitvoeren. In de tussentijd hebben we ons vooral gericht op het voorbereiden van taken binnen de opdracht en onze zelfontwikkeling. Het is erg fijn dat hier ruimte voor is geweest.

We zijn blij dat MBO Digitaal ons heeft gekozen om aan dit project te werken. Wij hebben een bijdrage geleverd aan de verschillende projecten, hebben wij beiden veel kunnen leren over informatiebeveiliging en de onderwijssector.”

 

Wat vindt de opdrachtgever?

“Bij MBO Digitaal -onderdeel van de MBO Raad- zijn wij goed verankerd in het onderwijs. Door de inzet van trainees kunnen wij een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van jongvolwassenen en steken we daar zelf ook veel van op. Volgens mij is dat prima geslaagd met Amber en Jordan. Een echte win-win dus.”

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Ken jij de wereld van informatiebeveiliging en privacy?

 

 Wil jij een bijdrage leveren aan de informatiebeveiliging en privacy in de overheid en zorg.

Naar de vacature: adviseur informatiebeveiliging en privacy