CIO-platformbijeenkomst: De uitdagende wereld achter de grote AI-belofte

16 oktober 2024 - 15:00 - 16 oktober 2024 - 19:00
Omgeving Utrecht/Zeist

Aanmelden

De verwachtingen van Artificial Intelligence (AI) zijn momenteel torenhoog. Van een oplossing voor personeelstekorten in de zorg, voorspellende geneeskunde tot aan ‘digital twins’. Tegelijkertijd bereiken slechts weinig AI-algoritmen vanuit de onderzoeksfase een implementatie in de (klinische) praktijk. Vraagstukken rond ethiek en privacy, datasets, kosten/baten, implementatie in proces en techniek en wijzigende wet- en regelgeving maken AI een uitdaging voor verantwoordelijken voor continuïteit en beheer, zoals de recent door de EU aangenomen AI-act.

Bij de aanstaande CIO-platformbijeenkomst nemen drie sprekers u mee in hun visie wat AI vraagt van de organisatie, besturing en implementatiebegeleiders. Vanuit de invalshoeken bestuurder, CIO en beleidsmaker delen ze hun ervaring en inzichten om AI in praktijk tot succes te brengen.

Sprekers

  • Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit, Vicevoorzitter Raad van Bestuur & Hoogleraar Zorg van de Toekomst bij UMC Groningen
  • KlaasJan Renema, CIO en klinisch fysicus, van Jeroen Bosch Ziekenhuis

Agenda

15:00 – 15:30 Inloop & ontvangst

15:30 – 15:40 Opening door Antoon van Luxemburg, M&I/Partners

15:40 – 17:10 Inzichten uit de praktijk met de sprekers

17:10 – 17:30 In gesprek

17:30 – 19:00 Afsluiting met borrel & buffet

Voor wie?

De CIO-platformbijeenkomst is uitsluitend bestemd voor onze relaties werkzaam bij zorgaanbieders en de overheid: te weten leden Raad van Bestuur, hoofden ICT, CIO's, CMIO's, CNIO's, ICT-managers en informatie- en I&A-managers.


Naar het overzicht