Sterke schakels: samenwerking in de zorg en uitdagingen in de keten

22 november 2023 - 13:00 - 22 november 2023 - 18:00
Zeist/Utrecht

Om de grote uitdagingen van de zorg de baas te kunnen, moeten we samenwerken. Hoe organiseer je dat en hoe helpen we elkaar? Daarover gingen wij woensdag 22 november over in gesprek.

Tijdens deze bijeenkomst gingen we samen met vakgenoten dieper in op dit belangrijke thema. Wij deelden onze inzichten en ervaring omtrent het organiseren van boven sectorale samenwerking. Daarna gingen we gezamenlijk aan de slag met herkenbare casuïstiek. We ontdekten de grillen van een samenwerkingsverband aan de hand van een spel, en hoe je door samen te werken tot betere resultaten komt. De middag eindigden we met een borrel en informeel nabespreken. Zo leerden we van elkaar en deden we inzichten op om verder te kunnen met eigen vraagstukken.

 

Programma

12:30 - 13:00          Inloop & ontvangst
13:00 - 17:00          Inhoudelijk programma

  • Opening en introductie.
  • Inzichten en ervaring delen. Hierin hebben we aandacht voor: Wat is belangrijk in het organiseren van (boven)sectorale samenwerking? Wat gebeurt er in de landelijke context? Welke uitgangspunten hanteer je als organisatie? Hoe maak je duurzame (ICT) keuzes?
  • Serious game. Ontdek de grillen van een samenwerkingsverband en ervaar aan de hand van een spel hoe je samen tot betere resultaten kunt komen.
  • Evaluatie. Vertalen van ervaringen vanuit de game naar werkelijke situaties en hier lering uit trekken waar je direct mee aan de slag kunt.

17:00 - 18:00          In gesprek over de opgehaalde kennis


Naar het overzicht