Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ en omgevingsdienst ZHZ – Europese ICT-aanbesteding

Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ en omgevingsdienst ZHZ – Europese ICT-aanbesteding

Dienst Gezondheidzorg Jeugd Zuid Holland Zuid en Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid nemen de ICT-dienstverlening af bij het Shared Service Centrum Drechtsteden (SCD). Beide organisaties vroeg zich af in hoeverre de omvang en kwaliteit van de dienstverlening en de prijs die hiervoor berekend wordt door het SCD (nog) marktconform is. Zij schakelden de hulp in van M&I/Partners om de kwaliteit en de kosten van de dienstverlening van het SCD te vergelijken met wat in de commerciële markt gangbaar is.

Wat vooraf ging

Dienst Gezondheidzorg Jeugd Zuid Holland Zuid (DGJZHZ) en Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid (OZHZ) nemen de ICT-dienstverlening af bij het Shared Service Centrum Drechtsteden (SCD). Beide organisaties wilden graag antwoord op de vraag in hoeverre de omvang en kwaliteit van de dienstverlening en de prijs die hiervoor berekend wordt door het SCD (nog) marktconform is. Zij schakelden hierbij de hulp in van M&I/Partners.

De rol van M&I/Partners

Bas aan de wiel, van M&I/Partners, stelde een Programma van Eisen (PvE) op met de scope en kwaliteit van de ICT-dienstverlening die beide organisaties wensten. Daarnaast stelde hij een prijsindicatie op van wat de ICT-dienstverlening (zoals in het PvE beschreven) kost bij een commerciële ICT-dienstverlener. Hiervoor gebruikte M&I/Partners haar ontwikkelde kostenbenchmarktool voor ICT-outsourcing. M&I/Partners heeft DGJZHZ en OZHZ op deze manier van onafhankelijke informatie kunnen voorzien, waarmee zij zelf een volgende stap kunnen zetten.

Wat vindt de opdrachtgever?

"M&I/Partners heeft in korte tijd een duidelijk en volledig Programma van Eisen opgesteld, waarmee een goede kostenindicatie aan het Shared Service Centrum Drechtsteden gevraagd kan worden. Met behulp van de door M&I/Partners ontwikkelde kostenbenchmarktool voor ICT-outsourcing, hebben we ook snel inzicht gekregen in de verwachte kosten bij outsourcing van de ICT-dienstverlening naar een commerciële dienstverlener. Met deze informatie kunnen we een goed onderbouwd besluit nemen" vertellen Leonie de Raad, Unitmanager OZHZ en Teunis de Haas, Manager bedrijfsvoering DGJZHZ.