Bas aan de Wiel

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde M&I’ers. Met ieder een eigen expertise, eigenschappen, overtuiging, voorkeur en achtergrond maar een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector.
Ik heb een gedegen kennis van en ervaring met ICT-sourcing. Dit varieert van strategisch sourcingadvies, tot het begeleiden van aanbestedingen en migratietrajecten en het uitvoeren van second opinions op bestekstukken. Door mijn technische achtergrond en up-to-date ICT-kennis weet ik de juiste vragen te stellen en de klant te ontzorgen. Ik voer regelmatig QuickScans en audits uit van zowel ICT-infrastructuur als beheerprocessen en treed regelmatig op als projectleider voor diverse ICT-projecten.

Door mijn analytisch vermogen ben ik in staat om structuur en samenhang aan te brengen in de meest complexe situaties Ik weet daarbij de brug te slaan tussen infrastructuur, beheeraspecten en sourcing, en communiceer op zowel technisch als managementniveau. Verder ben ik op de hoogte van de ontwikkelingen en trends en met mijn positief / kritische houding help ik opdrachtgevers met het nemen van de juiste besluiten.Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

Steeds meer gemeenten besteden hun ICT uit aan een commerciële dienstverlener of aan een Shared Service Center (SSC). Veel SSC’s die ICT-diensten leveren zijn vroeger opgestart om de gemeenten zoveel mogelijk ICT-techniek uit handen te nemen. Nu de SSC’s de meeste ‘harde’ techniek ook zelf weer outsourcen en applicaties steeds meer SaaS worden, doemt de vraag op hoe de toekomst van SSC’s eruitziet.

Lees verder