ECD-inventarisatie Jeugdhulp 2022


Voor het tweede jaar heeft M&I/Partners de ECD-inventarisatie uitgevoerd binnen de 25 grootste jeugdhulporganisaties. Avinty (Care4) blijft marktleider maar hun marktaandeel daalt wel. De grootste stijger is Tenzinger (Medicore). Adapcare (Pluriform Zorg) en Myneva blijven stabiele kleine partijen. Voor het eerst vroegen we ook het gebruik van het cliëntportaal uit. Van de jeugdhulporganisaties beschikt 80% (nog) niet over een cliëntportaal. Komend jaar onderzoeken we welke factoren hierbij een rol spelen.

Ontdek de resultaten van de ECD-inventarisatie JeugdhulpTerug naar het overzicht

ECD-inventarisatie gehandicaptenzorg en ouderenzorg

Wie zijn de stijgers? Welke verschuivingen zien we? En hoe gaat deze markt zich verder ontwikkelen?

Naar de ECD-inventarisatie 2022

Gerelateerde publicaties

M&I/Partners onderzocht dit jaar voor het eerst de ECD-marktverdeling in de jeugdmarkt. Uit deze ECD-inventarisatie blijkt dat er met Avinty (Care4) één duidelijke marktleider is in een verder versnipperd landschap. De specifieke doelgroep (jeugd- en opvoedhulp, GGZ of gehandicaptenzorg) binnen de jeugdmarkt is sterk bepalend voor de keuze van het ECD.

Lees verder

We leven in een tijd waar ingrijpende digtiale veranderingen plaatsvinden. Digitale middelen maken het steeds meer mogelijk voor patiënten om zelf de regie te nemen. Deze digitalisering heeft grote impact in zorgorganisaties en vraagt veel van bestuur tot zorgmedewerkers.

Lees verder