Simon Does

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde M&I’ers. Met ieder een eigen expertise, eigenschappen, overtuiging, voorkeur en achtergrond maar een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector.
Ik help opdrachtgevers in de overheid met het opstellen van een strategie en nemen van beslissingen. Dat doe ik door hoofd- en bijzaken te scheiden en daarmee complexe vraagstukken overzichtelijk te maken. Met mijn onafhankelijke stijl verbind ik belangen van de organisatie makkelijk en snel met die van de ICT (en vice versa). Met zowel bestuurders als uitvoerders en gebruikers en IT’ers werk ik makkelijk samen.Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

De gemeentelijke ICT-functie verandert razendsnel. Bestaande besturingsparadigma’s werken niet meer. De rol van vernieuwer én beheerder naast elkaar leveren steeds meer spanning op.

Lees verder

De afgelopen jaren hebben we kunnen zien hoeveel moeite gemeenten hebben het tempo bij te houden van de ontwikkeling van de informatiesamenleving. En die achterstand lijkt steeds groter te worden. Kunnen gemeenten dit überhaupt wel bijhouden of moeten we het vooral slimmer organiseren?

Lees verder