NIAGGZ

NIAGGZ


Altrecht, Arkin en GGz Breburg zijn het initiatief gestart tot het NIAGGZ: Netwerk I&A in de GGZ. Het NIAGGZ voorziet in een behoefte om te netwerken met collega IT-managers en informatiemanagers.

M&I/Partners organiseert twee keer per jaar een NIAGGZ-bijeenkomst. ICT-managers van GGZ-instellingen kunnen in een informele setting met collega’s discussiëren over relevante thema’s binnen het vakgebied (zowel de ‘zachte’ informatiekant als de ‘harde’ technische kant). Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, uit de concurrentiesfeer komen, klankborden, elkaar helpen bij problemen en samenwerken staan centraal.

De I&A-bijeenkomsten

Twee keer per jaar is er een bijeenkomst, op de derde donderdag in maart en de derde donderdag in september. De bijeenkomsten worden afwisselend gehouden bij één van de deelnemende GGZ-instellingen of bij M&I/Partners in Zeist. Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan bod als: Het Nieuwe Werken, Organisatie IM/ICT, Functioneel beheer, E-Mental Health en EPD’s. Naast deze onderwerpen wordt ook stil gestaan bij de primaire taak van de GGZ-instellingen, het verlenen van zorg aan de patiënten. Binnen het programma is voldoende ruimte om te discussiëren en te netwerken met collega’s.

NIAGGZ-lidmaatschap

Het lidmaatschap is bedoeld voor hoofden ICT/Automatisering, CIO's, informatiemanagers of vergelijkbare functies binnen de GGZ. Interimmers of ZZP-ers worden niet toegelaten. Deelname is alleen mogelijk voor de grote geïntegreerde GGZ-instellingen in Nederland. Per instelling kunnen maximaal twee personen deelnemen aan NIAGGZ.

De kosten voor lidmaatschap aan het netwerk zijn voor de eerste deelnemer € 150,- per jaar en voor het tweede lid € 100,- per jaar. De contributie besteden wij aan externe sprekers, een publicatie of een uitje.

Bent u geïnteresseerd in deelname? Meld u dan aan voor het NIAGGZ-netwerk
Maak kennis met

Deelnemers

De volgende GGZ-instellingen en personen nemen deel aan het NIAGGZ: Altrecht Liesbeth van den Heuvel en Dieter van Grinsven Arkin Aart van de Beek…

Lees meer

Aanmelden

Meld u aan bij NIAGGZ en werk samen met collega IT-managers en informatiemanagers in de GGZ.

Lees meer

Wilt u weten waarin uw GGZ-instelling goed presteert en waar nog verbetering mogelijk is?Bent u benieuwd of u veel of juist weinig uitgeeft aan ICT in vergelijking met andere GGZ-instellingen? Wilt u uw bedrijfsvoering onderbouwd verbeteren?

Doe mee met de ICT Benchmark GGZ

Relevante case

GGZ Oost-Brabant optimale managementinformatiestrategie

GGZ Oost-Brabant optimale managementinformatiestrategie

GGZ Oost-Brabant was voor de managementinformatie in hoge mate afhankelijk van het product en de dienstverlening van één leverancier. De leverancier bleek onvoldoende in staat om op tijd nieuwe wet- en regelgeving in te bouwen. Samen met de belangrijkste stakeholders binnen GGZ Oost-Brabant heeft Bart Groothuis onderzocht wat voor de toekomst de meest optimale strategie is.

Lees meer

Relevante kennis

Gebruik patiëntportalen in de GGZ groeit niet
02-11-2018

Gebruik patiëntportalen in de GGZ groeit niet

Lees meer
Gekkenwerk binnen GGZ, doorgeslagen regeldruk
19-04-2016

Gekkenwerk binnen GGZ, doorgeslagen regeldruk

Lees meer