NIAGGZ

ICT-managers van GGZ-instellingen kunnen in een informele setting met collega’s discussiëren over relevante thema’s binnen het vakgebied (zowel de ‘zachte’ informatiekant als de ‘harde’ technische kant).


Altrecht, Arkin en GGz Breburg zijn het initiatief gestart tot het NIAGGZ: Netwerk I&A in de GGZ. Het NIAGGZ voorziet in een behoefte om te netwerken met collega IT-managers en informatiemanagers.

NIAGGZ

M&I/Partners organiseert twee keer per jaar een NIAGGZ-bijeenkomst. ICT-managers van GGZ-instellingen kunnen in een informele setting met collega’s discussiëren over relevante thema’s binnen het vakgebied (zowel de ‘zachte’ informatiekant als de ‘harde’ technische kant). Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, uit de concurrentiesfeer komen, klankborden, elkaar helpen bij problemen en samenwerken staan centraal.

De I&A-bijeenkomsten

Twee keer per jaar is er een bijeenkomst, op de derde donderdag in maart en de derde donderdag in oktober. De bijeenkomsten worden gehouden bij M&I/Partners in Zeist, of een vergaderaccommodatie in het midden van het land. Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan bod als: Het Nieuwe Werken, Organisatie IM/ICT, Functioneel beheer, E-Mental Health en EPD’s. Naast deze onderwerpen wordt ook stil gestaan bij de primaire taak van de GGZ-instellingen, het verlenen van zorg aan de patiënten. Binnen het programma is voldoende ruimte om te discussiëren en te netwerken met collega’s.

NIAGGZ-lidmaatschap

Het lidmaatschap is bedoeld voor hoofden ICT/Automatisering, CIO's, informatiemanagers of vergelijkbare functies binnen de GGZ. Interimmers of ZZP-ers worden niet toegelaten. Deelname is alleen mogelijk voor de grote geïntegreerde GGZ-instellingen in Nederland. Per instelling kunnen maximaal twee personen deelnemen aan NIAGGZ.

De kosten voor lidmaatschap aan het netwerk zijn voor de eerste deelnemer € 150,- per jaar en voor het tweede lid € 100,- per jaar. De contributie besteden wij aan externe sprekers, een publicatie of een uitje.

Bent u geïnteresseerd in deelname? 

Meld u dan aan voor het NIAGGZ-netwerkDe volgende GGZ-instellingen en personen nemen deel aan het NIAGGZ: Altrecht Liesbeth van den Heuvel Arkin Aart van de Beek Dimence Groep René Rust GGZ Centraal Aleid Kerkmeer en Huig Jan Bunk GGZ Drenthe Fimke Boerhof GGZ Ei…

Lees verder

Meld u aan bij NIAGGZ en werk samen met collega IT-managers en informatiemanagers in de GGZ.

Lees verder

Wilt u weten waarin uw GGZ-instelling goed presteert en waar nog verbetering mogelijk is?

Bent u benieuwd of u veel of juist weinig uitgeeft aan ICT in vergelijking met andere GGZ-instellingen? Wilt u uw bedrijfsvoering onderbouwd verbeteren?

Doe mee met de ICT Benchmark GGZ

Relevante case

GGZ Oost-Brabant optimale managementinformatiestrategie

GGZ Oost-Brabant was voor de managementinformatie in hoge mate afhankelijk van het product en de dienstverlening van één leverancier. De leverancier bleek onvoldoende in staat om op tijd nieuwe wet- en regelgeving in te bouwen. Samen met de belangrijkste stakeholders binnen GGZ Oost-Brabant heeft Bart Groothuis onderzocht wat voor de toekomst de meest optimale digitale strategie is.

Lees verder

Onze kennis en inzichten

In 2014 schreven wij dat de ZIS/EPD-markt in de GGZ op slot zat. Daar lijkt nu, ruim zes jaar later, eindelijk verandering in te komen. De leveranciers Nedap en Adapcare winnen terrein. Dit gaat vooral ten koste van het marktaandeel van PinkRoccade. Welke beweging is er momenteel gaande in de ZIS/EPD-markt binnen de GGZ?

Lees verder