Leiderschap in het digitale tijdperk


02 januari 2018

We leven in een tijd waar ingrijpende digitale veranderingen plaatsvinden. Digitale middelen maken het steeds meer mogelijk voor patiënten om zelf de regie te nemen. Deze digitalisering heeft grote impact in zorgorganisaties en vraagt veel van bestuur tot zorgmedewerkers. Zij zien niet alleen het werk veranderen, maar er wordt ook verwacht dat ze zelf veranderen.

Digitaal leiderschap

Digitaal leiderschap is nodig en een van dé succesfactoren voor een volledige digitale transformatie. Het huidige tijdperk van digitale businessinnovatie betekent een uitgelezen kans voor een CIO of ICT-manager om het verschil voor de organisatie te maken en zich te ontwikkelen tot een belangrijke speler in de organisatie. 

Wij delen onze kennis graag met meer dan alleen onze opdrachtgevers. Jan Houben, partner bij M&I/Partners, neemt u mee in zijn visie op digitaal leiderschap en de rol van de CIO. Tussendoor delen wij graag een aantal aansprekende zorgcases waaraan wij met samen onze opdrachtgevers werken.Laat uw gegevens achter en download de uitgave 'Leiderschap in het digitale tijdperk'.


Gerelateerde publicaties

Care-instellingen werken steeds meer digitaal. Dit blijkt uit een stijging van het aantal werkplekken per FTE. De ICT-kosten ten opzichte van de omzet bedragen dit jaar gemiddeld 3,6%, in 2014 was dit 2,9%. Dit blijkt uit de ICT Benchmark Care van M&I/Partners.

Lees verder

Cure en care - het is nog niet overal in de Nederlandse gezondheidszorg een vanzelfsprekende combinatie. Toch zijn er instellingen die deze keuze wel hebben gemaakt. Wat zijn hun bevindingen? Vier bestuurders spreken zich uit.

Lees verder