Terugblik - Het tijdperk van AI is nu


Artificial Intelligence gaat de komende jaren zorgen voor belangrijke veranderingen binnen de zorg, overheid en het bedrijfsleven. Wat betekent deze grensverleggende technologie voor uw organisatie? Wij organiseerden 19 juni 2019 de bijeenkomst ‘Het tijdperk van AI is nu’. 

Het tijdperk van AI is nu

In één middag werden ruim 100 bestuurders en managers in de zorg en overheid bijgepraat door belangrijke spelers die AI succesvol toepassen. Patrick van Eekeren, partner bij M&I/Partners, gaf een overzicht van het AI-speelveld. Jim Stolze, initiatiefnemer van de Nationale AI-cursus, illustreerde het belang van data en algoritmen voor organisaties en maatschappij. In de parallelsessies namen sprekers van M&I/Partners, Rijkswaterstaat, Leids Universitair Medisch Centrum, PacMed in samenwerking met Amsterdam UMC en de Politie de aanwezigen mee in de AI-toepassingen bij de zorg en overheid. Jeroen van den Hoven nam de deelnemers tot slot mee in de ethische dilemma's van Artificial Intelligence.

Kijk samen met ons terug!Terug naar het overzicht

Gerelateerde publicaties

Deskundigen verwachten dat machines binnen nu en tien jaar het menselijk brein zullen evenaren en misschien zelf overtreffen. Dat brengt veel moois in de zorg. Nieuwe toepassingen van Artificial Intelligence stellen ons dus voor morele dilemma’s. 

Lees verder

Het tijdperk van AI in organisaties is duidelijk al aangebroken. Er wordt op veel plaatsen volop geëxperimenteerd en AI wordt steeds vaker ook in de praktijk ingezet. Toch zullen organisaties en bedrijven nog een uitdagende weg, zo niet een marathon, moeten afleggen om AI in volle glorie tot wasdom te laten komen. Alleen als je op pad gaat, zul je ervaren of je je doel bereikt.

Lees verder