Leidende inzichten voor waardecreatie met ICT in de zorg


Leidende inzichten voor succesvolle waardecreatie met ICT in de zorg op basis van 15 jaar ICT Benchmark Ziekenhuizen.

ICT is allang niet meer ondersteunend aan het primaire zorgproces, maar een fundamentele noodzaak voor de uitvoering ervan. Zonder ICT is goede zorg niet meer mogelijk. M&I/Partners voert vanaf 2007 de ICT Benchmark uit voor ziekenhuizen. Dit doen we in samenwerking met de deelnemende ziekenhuizen, onder het motto ‘verbeteren door vergelijken’. Benchmarking is daarbij een instrument om grip op ICT te krijgen en te sturen op de doelstellingen van een ziekenhuis. In de ICT Benchmark Ziekenhuizen werken we met prijs/prestatie-vergelijkingen. De afgelopen 15 jaar hebben we de prestatie-instrumenten steeds verder ontwikkeld en uitgebreid.

15 jaar ICT Benchmark Ziekenhuizen

In deze publicatie staan we stil bij 15 jaar ICT Benchmark Ziekenhuizen. Met trots kunnen wij constateren dat we inmiddels bij meer dan 80% van de Nederlandse ziekenhuizen leidende inzichten op kosten en baten van ICT hebben geboden. Het jaarlijkse kengetal van de ICT Benchmark Ziekenhuizen is een begrip in de branche en bereikt zelfs de Tweede Kamer.

Ontdek

Ontdek de leidende inzichten voor succesvolle waardecreatie met ICT in de zorg op basis van 15 jaar ICT Benchmark Ziekenhuizen.Terug naar het overzicht

Bent u benieuwd hoeveel uw ziekenhuis uitgeeft aan ICT per medewerker of werkplek?

Doe mee met de ICT Benchmark Ziekenhuizen

Gerelateerde publicaties

De integrale ICT-kosten komen dit jaar voor het eerst ruim boven de 5% van de totale omzet uit. De stijging wordt vooral veroorzaakt door hogere personeelskosten en kosten voor servers en storage.

Lees verder

De gemiddelde ICT-kosten per inwoner stijgen naar 79,- euro als gevolg van de toegenomen eisen aan informatiebeveiliging en privacy én de groei van het belang van ICT in het sociaal en ruimtelijk domein. Dit blijkt uit de jaarlijkse ICT Benchmark Gementen van M&I/Partners.

Lees verder