Leidende inzichten voor waardecreatie met ICT in de zorg


Leidende inzichten voor succesvolle waardecreatie met ICT in de zorg op basis van 15 jaar ICT Benchmark Ziekenhuizen.

ICT is allang niet meer ondersteunend aan het primaire zorgproces, maar een fundamentele noodzaak voor de uitvoering ervan. Zonder ICT is goede zorg niet meer mogelijk. M&I/Partners voert vanaf 2007 de ICT Benchmark uit voor ziekenhuizen. Dit doen we in samenwerking met de deelnemende ziekenhuizen, onder het motto ‘verbeteren door vergelijken’. Benchmarking is daarbij een instrument om grip op ICT te krijgen en te sturen op de doelstellingen van een ziekenhuis. In de ICT Benchmark Ziekenhuizen werken we met prijs/prestatie-vergelijkingen. De afgelopen 15 jaar hebben we de prestatie-instrumenten steeds verder ontwikkeld en uitgebreid.

15 jaar ICT Benchmark Ziekenhuizen

In deze publicatie staan we stil bij 15 jaar ICT Benchmark Ziekenhuizen. Met trots kunnen wij constateren dat we inmiddels bij meer dan 80% van de Nederlandse ziekenhuizen leidende inzichten op kosten en baten van ICT hebben geboden. Het jaarlijkse kengetal van de ICT Benchmark Ziekenhuizen is een begrip in de branche en bereikt zelfs de Tweede Kamer.

Ontdek

Ontdek de leidende inzichten voor succesvolle waardecreatie met ICT in de zorg op basis van 15 jaar ICT Benchmark Ziekenhuizen.Terug naar het overzicht

Bent u benieuwd hoeveel uw ziekenhuis uitgeeft aan ICT per medewerker of werkplek?

Doe mee met de ICT Benchmark Ziekenhuizen

Gerelateerde publicaties

Gemeenten geven in 2018 wederom meer uit aan ICT. De gemiddelde ICT-kosten per inwoner stijgen naar 84 euro. Verdere digitalisering maakt dat gemeenten inmiddels 2,8 procent van hun begroting uitgeven aan ICT. Ook groeit het ICT-personeel bij gemeenten. Dit blijkt uit de ICT Benchmark Gemeenten 2019 van M&I/Partners uitgevoerd bij 35 gemeenten.

Lees verder

Woningcorporaties geven steeds meer uit aan ICT. Inmiddels geven woningcorporaties 164 euro per VHE uit aan ICT. Vorig jaar was dit 160 euro per VHE. Woningcorporaties besteden in steeds hogere mate hun ICT uit, wat met name leidt tot een verschuiving van de uitgaven en verandering in personele bezetting. 

Lees verder