ICT Benchmark Ziekenhuizen


Wilt u weten waarin uw ziekenhuis goed presteert en waar nog verbetering mogelijk is? Bent u benieuwd hoeveel uw ziekenhuis uitgeeft aan ICT per medewerker of werkplek? Of u veel of juist weinig uitgeeft aan ICT in vergelijking met andere ziekenhuizen? Doe dan mee met de ICT Benchmark Ziekenhuizen! Ruim 70% van de Nederlandse Ziekenhuizen gingen u voor! 

Aanmelden ICT Benchmark Ziekenhuizen

Direct aanmelden voor de ICT Benchmark Ziekenhuizen
De totale kosten voor deelname bedragen € 6.750,- exclusief btw.

 ICT-kosten blijven stijgen

In de afgelopen 15 jaar zijn de ICT-kosten in de ICT Benchmark Ziekenhuizen gestegen van 4,2% in 2006 naar 5,7% in boekjaar 2020. Een toename van 1,5% ICT kosten ten opzichte van de omzet. Download de ICT Benchmark Ziekenhuizen impressie met de belangrijkste resultaten

De ICT Benchmark Ziekenhuizen geeft de deelnemers via een groot aantal kengetallen en analyses inzicht in:

  • de eigen ICT-kosten en de vergelijking met andere deelnemers.
  • de volwassenheid van de eigen ICT-organisatie en de vergelijking met andere deelnemers.
  • toegevoegde waarde van (een deel van de) ICT. In de vorm van de geleverde functionaliteit of in termen van dienstverlening. Dit ook in vergelijking met andere deelnemers.


Onze kennis en inzichten

Antoon van Luxemburg in gesprek met Marije Brugman, CIO bij zorginstelling Laurens, Teus Kappen, anesthesioloog en CSIO in het UMC Utrecht en Suzanne Kruizinga, bestuurder bij het Wilhelmina ziekenhuis Assen over doorpakken op digitale innovatie.

Lees verder

Ziekenhuizen zijn ICT-organisaties geworden. ICT is niet langer meer ondersteunend bij het primaire proces maar een fundamentele noodzaak voor de uitvoering ervan. Zonder ICT is goede zorg niet meer mogelijk, dat blijkt wel als deze uitvalt.

Lees verder