ICT Benchmark Ziekenhuizen


Wilt u weten waarin uw ziekenhuis goed presteert en waar nog verbetering mogelijk is? Bent u benieuwd hoeveel uw ziekenhuis uitgeeft aan ICT per medewerker of werkplek? Of u veel of juist weinig uitgeeft aan ICT in vergelijking met andere ziekenhuizen? Doe dan mee met de ICT Benchmark Ziekenhuizen! Ruim 80% van de Nederlandse Ziekenhuizen gingen u voor! 

Aanmelden voor de ICT Benchmark Ziekenhuizen
De totale kosten voor deelname bedragen € 7.200,- exclusief btw.

ICT Benchmark Ziekenhuizen

ICT is allang niet meer ondersteunend aan het primaire zorgproces, maar een fundamentele noodzaak voor de uitvoering ervan. Zonder ICT is goede zorg niet meer mogelijk. M&I/Partners voert vanaf 2007 de ICT Benchmark uit voor ziekenhuizen. Dit doen we in samenwerking met de deelnemende ziekenhuizen, onder het motto ‘verbeteren door vergelijken’. Benchmarking is daarbij een instrument om grip op ICT te krijgen en te sturen op de doelstellingen van een ziekenhuis. In de ICT Benchmark Ziekenhuizen werken we met prijs/prestatie-vergelijkingen.

Waarom meedoen?

  1. Inzicht krijgen in de eigen prijs/prestatie. Inzicht krijgen op consistentie tussen strategie en kostenniveaus, waarbij het huidig inzicht vaak beperkt is tot het ICT-afdelingsbudget.
  2. Het vergelijken van ICT-kosten met andere deelnemers. Geen wedstrijd wie ‘duurder / goedkoper’ is, maar waarom zijn kosten zoals ze zijn en welke keuzes zijn te maken?
  3. Het analyseren van de verschillen van prijs/prestatie tussen de deelnemers door inzicht te bieden en begrijpen waaruit de kosten zijn opgebouwd: benchlearning.
  4. Het verbeteren van de prijs/prestatie en het verkrijgen van ‘grip’ hierop aan de hand van verworven informatie tijdens het benchmarkproces. Handvatten krijgen voor het sturen op rendement van ingezette digitalisering en informatietechnologie
  5. Stuurmiddelen bieden en daarmee zorgen voor betere aansluiting tussen ambitieniveau en ICT-uitvoering.

Meer informatie?

Behoefte aan meer informatie? Neem contact met ons op.
Wil jij bijdragen aan een betere zorg en overheid?

 

Ontdek jouw mogelijkheden bij M&I/Partners. Samen maken we het verschil en bouwen we aan maatschappelijke oplossingen die mensen écht vooruithelpen.

Ontdek jouw carrièremogelijkheden

Kennis is er om te delen!

Antoon van Luxemburg in gesprek met Marije Brugman, CIO bij zorginstelling Laurens, Teus Kappen, anesthesioloog en CSIO in het UMC Utrecht en Suzanne Kruizinga, bestuurder bij het Wilhelmina ziekenhuis Assen over doorpakken op digitale innovatie.

Lees verder

Ziekenhuizen zijn ICT-organisaties geworden. ICT is niet langer meer ondersteunend bij het primaire proces maar een fundamentele noodzaak voor de uitvoering ervan. Zonder ICT is goede zorg niet meer mogelijk, dat blijkt wel als deze uitvalt.

Lees verder