Surplus aansturing ICT-integratie

Drie VVT-organisaties, stichting Surplus, stichting Elisabeth en stichting de Breedonk, zijn recentelijk gefuseerd. Als integratiemanager heeft Richard de ICT-integratie voor de fusie aangestuurd.

ICT-integratie

Doelstelling was om in drie maanden tijd de drie infrastructuur domeinen van de oorspronkelijke organisaties tot een gefedereerde omgeving te koppelen. Op deze manier kan iedereen vanaf elke willekeurige werkplek inloggen om informatie en documenten toegankelijk te maken en is de nieuwe organisatie voorzien van een nieuw e-mail domein.

Nieuwe applicaties

Daarnaast zijn twintig applicaties aangepast aan de nieuwe organisatiestructuur. Surplus heeft in deze fusie vier nieuwe applicaties ingevoerd: een applicatie voor HRM en salarisadministratie, inkoop applicatie, primaire zorgproces applicatie voor extramuraal en nieuwe applicatie voor financiën. De laatste drie zijn als SaaS-dienst afgenomen.

Joost van Kessel (directeur ondersteunende diensten) over de inzet van Richard:
“Ik ben zeer tevreden en meen dat in onze situatie het resultaat dat Richard heeft opgeleverd het hoogst haalbare was. Er was sprake van een zeer korte aanlooptijd en er was sprake van veel softwarepakketten. Er is nog genoeg te doen, maar we hebben een goed resultaat behaald.”

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Heliomare nieuwe inrichting ICT

Een organisatie die de afgelopen decennia flink was uitgebreid, maar die daar qua bedrijfsvoering onvoldoende op was ingericht. Dat trof Patricia Esveld aan, toen ze 2016 bestuursvoorzitter werd van Heliomare. De instelling was onvoldoende ingericht op de eisen van de nieuwe tijd en er werd teveel geld uitgegeven aan de ondersteunende diensten.

Lees verder
Topaz ECD-implementatie conform plan

Topaz heeft de keuze gemaakt om Pluriform van Adapcare te implementeren ter ondersteuning van de backoffice en het gehele zorg- en behandelproces voor de gehele cliëntengroep van Topaz. Topaz heeft M&I/Partners gevraagd de ECD-projectorganisatie te leiden en daarbij ook de interactie tussen de projectteams en de stuurgroep te stroomlijnen.

Lees verder
InteraktContour een ECD dat echt van de zorg is

InteraktContour stond aan de vooravond van de selectie van een nieuw ECD waarmee ze echt een stap in de toekomst wilde zetten. Mirjam Verheijen heeft InteraktContour begeleid bij de selectie en implementatie met een scrum-aanpak. 

Lees verder

Advies waar je wat mee kunt vraagt om technologiekennis en begrip. M&I/Partners houdt zich bezig met nieuwe en geadopteerde technologieën.

Ontdek meer